witam Pawle,
no, nareszcie, w końcu przyzwoita wypowiedź:)
osobiście bym powstrzymywał się od porównywania Triona z biotkiem, fonem, a zwłaszcza petrolem choćby z jednego prozaicznego powodu, na wymienionych przez ciebie spółkach (petrol w szczególności) wystarczy zwykłe beleco w lokalnej gazecie, a spekuła wali kursem o sufit, przykładem są 'ostatnie' wzrosty na fonie i petku, tam było dymanie leszcze.
kolejny przykład, że Trion nie jest spółką ukochaną przez spekułe,
- ogłoszenie nowego inwestora, gigantyczne wzrosty? jakaś śmieszna podbitka i w dół
- od czasu wejścia alterco spływają do nas same pozytywne infa, to musisz przyznać, a kurs co? słabiutko, oj słabiutko
i tym prostym sposobem widzimy, że spekuły tu NIE ma bo gdyby była to kosztem mizernych kilkaset tyś kurs poszedłby lekko 10gr up, a jakby zrobili to co na fonie to 2-3 dni i 100%, bez wysiłku.
z jednej strony szkoda, że ich tu nie ma bo można byłoby się ostro zabawić:) lecz z drugiej strony jak przyjdą wzrosty to powinny mieć porządne podstawy i być dość systematyczne, a zapewniam, że będzie pod co rosnąć:)
ważna rzecz, jeżeli jesteś tu od jakiegoś czasu to powinieneś wiedzieć, że nigdy nie pisałem, rakieta, kosmos, odpalamy silniki etc, ja podaję fakty.
czy biorę pod uwagę kiepską sprzedaż domków? ależ oczywiście, kamikadze nie jestem i dywersyfikuję swój portfel.
co do dzisiejszego infa, myślę, że w poniedziałek szału nie będzie, jeszcze troszkę poczekamy na znacznie ważniejsze komunikaty.
ps. jak będą zyski to pewnie i Trion wypłaci dywidendę ale o tym później.
pzd i miłego weekendu