Skąd wiem i czy wiem to nie ma znaczenia. Może zmyslam a może nie. Nie znasz mnie i raczej nie poznasz, stąd nie masz powodów żeby mi wierzyć a ja nie zamierzam Cię przekonywac. Ważniejsze są inne fakty. A te są takie że komuś wybitnie zależy żeby kurs nie poszedł za wcześnie, żeby coś jeszcze wyszarpać. Na mniejszych spółkach jak ICE doskonale to widać. Mówiąc potocznie - robią Was w balona. Kilka dosłownie faktów:
- na PP maja juz certyfikację w wersji fast. Mrugal do Was w tym zakresie Prezes na ostatnim webinarze, to tak właśnie słuchacie. To że nie ma CE na drugą wersję nie ma znaczenia, produkt jest gotowy do sprzedaży. Podawanie tutaj bzdur o kolejnym roku czekania na CE na PP jest celowym wprowadzaniem w błąd i polprawdą,
- na CC okno otwarte jest wraz z klinika, ale zapewne z racji na chęć sprzedaży drogo swojego "dziecka", okno to najpewniej dopiero skończenie kliniki badz uzyskanie zgody FDA,
- w procedurze 510k zgoda uzyskiwania jest dużo szybciej niż podaje Prezes - można przy odrobinie wysiłku znaleźć ile to trwa. Czemu podaję 6mcy, to nie wiem. Pytanie czy już nie złożyli wniosku, bo to nie jest informacja która muszą komunikowac. Możecie dostać od razu info o uzyskaniu zgody, tym bardziej że na miejscu Prezesa, po przedostatnim webinarze, jak wyrzucaliście Mu publicznie od "klamczuszkow" to ja nic bym Wam nie podał, nic do czego nie jestem zobligowany - mam nadzieję że Prezes to przeczyta,
- ostatnie - środków maja gdzieś na 2 lata. Raz z emisji a dwa dzięki dotacji. Nie jest prawdą że 9mln zł muszą znaleźć od razu. Poza tym badania tam szły dalej swoim trybem, co widać było chociażby po publikowanych zapytaniach publicznych w tym zakresie. Dlatego powinni sporo kasy dostać w ramach refundacji dotychczas poniesionych wydatków.
Tyle. Dostaliście aż nadto na co co poniektórzy zasługują! Żegnam