piszcie do KNF, GPW i innych aby wszczęli postępowanie.
Ja napisałem w ten sposób:
Szanowni Państwo,
Postanowiłem napisać do Państwa mail z uwagi na zauważalną, coraz większą patologię polskiego rynku kapitałowego - GPW w Warszawie. Ta patologia powoduje, że na polskiej GPW dochodzi do przestępstw i coraz więcej inwestorów staje się kozłami ofiarnymi. Zostają oszukani przez nie tylko emitentów, ale również i instytucje oferujące ich akcje. Dodać należy, że również i Państwa instytucje jak KNF nic nie robią w tej sprawie, co tylko potwierdza, że na giełdzie można robić "przekręty". Teraz do sedna...
Jestem już od wielu lat akcjonariuszem spółki Peixin International Group NV ISIN/ NL0010577052 notowanej na podstawowym parkiecie GPW w Warszawie, a raczej spółki, której od ponad roku notowania są zawieszone. Spółka w ogóle nie kontaktuje się z rynkiem. Nie wiemy co się dzieje, pomimo, iż spółka chińska ma się dobrze... Na stronach internetowych można znaleźć wiele linków filmów pokazujących jak spółka pracuje,. Ostatnio nawet częściowo przerzucili się na szycie maseczek.
www.peixin.com Strona internetowa w ostatnim czasie (może od ok. 2 tyg.) została zaktualizowana, natomiast co ciekawe, na stronie zniknęła również informacja, że spółka jest notowana na GPW w Warszawie. Brak zakładki relacje inwestorskie, gdzie były wszelki informacje odnośnie akcjonariatu, etc..
Uważam, że spółka popełnia przestępstwo przeciwko obecnym akcjonariuszom, którzy mają ich akcje zarejestrowane w KDPW. Proszę o wszczęcie w tej sprawie wszelkich czynności w celu skontaktowania się ze spółką, ukarania spółki i osób odpowiedzialnych za obecną sytuację. Padliśmy prawdopodobnie ofiarą przestępstwa.
@KNF
Zwracam się do KNF z prośbą o napisanie jakie kroki Państwo podjęli lub zamierzają podjąć w przypadku tego emitenta.
@KDPW
Zwracam się do KDPW z informacją, czy mają Państwo kontakt z głównymi akcjonariuszami spółki i czy regulują swoje należności z tytułu przechowywania papierów w KDPW.
@GPW
Zwracam się z pytanie do GPW czy był z Państwa strony w ciągu roku jakiś kontakt ze spółką w celu wyjaśnienia obecnej sytuacji i zawieszonych notowań od ponad roku?
@PKO BP
Zwracam się do PKO BP jako instytucji wprowadzającej emitenta na GPW w Warszawie o informację, czy z Państwa spółki był jakiś kontakt z emitentem. Jako oferujący akcje i wprowadzając te akcje na polską giełdę, powinni Państwo poczuć się do odpowiedzialności i pomóc akcjonariuszom w kontakcie z emitentem.
Na moje pytania spółka nie udziela informacji, zatem proszę Państwa o kontakt z emitentem aby wyjaśnić powyższą kwestię. Można również zmusić ich do tego nałożeniem kary finansowej.
Proszę o odpowiedź w powyższych sprawach.