Dnia 2019-11-01 o godz. 16:27 ~tadejurkiewicz napisał(a):
> Mysle ze juz jestesmy w kontakcie - szukajmy dalszych - mam juz kontakt z poszkodowanymi z Katowic, Krakowa, Rzeszowa, wroclawia, poznania - trzeba zebrac z calej polski by zlozyc zawiadomienia do wszystkich prokuratur jednoczesnie - tak by naprawde sie musieli tematem zajac.
> Juz jeden z moich kontaktow zlozyl zawiadomienie w Katowicach - probowali go wysmiac, ale przyjeli...
> d na facboku zalozylem witryne > poszkodowani przez gerda groker < ale nie jestem mocny w obsludze strony, wiec nie wiele sie na razie tam dzieje...
> Do rychlego
>
> tadeusz
Mialem z nimi spotkania jak byli w biurze przy al. Jerozolimskie, oferowali mnie jakies inwestycje w firemki, nie skorzystalem.
Zreszta nie tylko oni, np Idea Invest Sp z oo, nie ma nic wspolnego z Idea bank.
A moze szczegoly tych doswiadczen z Gerda Brokers?
wszystkie te firmy, które nie wykupują obligacji i nie wypłacają odsetek od nich, tzn.:
1. Fabryki Konstrukcji Drewnianych S.A.
2. Warsaw Royal Apartment Sp. z o.o.
3. Quicmniner Sp. z o.o.
4. PGWP S.A.
łączy jedna firma, tj. Idea Invest Sp. z o.o. odpowiadająca za sprzedaż.
sąd jeszcze w lutym odrzucił wniosek Warsaw Royal Apartment o restrukturyzację. Wniosek został złożony przez Zarząd Spółki mimo braku podstaw do przeprowadzenia restrukturyzacji. A także info, że m.in. przeciwko Warsaw Royal Apartments toczą się liczne postępowania prokuratorskie.Przeciwko WRA toczą się postępowania karne.
Ta firma funkcjonowała tylko na papierze, aby prowadzić emisję obligacji, których obecnie nie chcą wykupić ani zapłacić odsetek od nich.
Frajer pisze: Mam obligacje serii F - emisja Warsaw Royal Apartment Sp. z o.o. Nie wypłacili kolejnych odsetek, których termin przypadał na dzień 1 maja 2020.
W zeszłym roku nabyłem obligacje serii: C, D, F tej firmy z terminem zapadalności odpowiednio: 01.08.2019; 01.09.2019 i 01.11.2019.
Żadne z powyższych obligacji nie zostały przez emitenta wykupione.
Inny: Również zostałem poszkodowany przez WRA. Jeśli ktoś jest zainteresowany wymianą informacji, proszę o kontakt: pawel18935@gmail.com
Spółka Idea Invest pośredniczy w sprzedaży toksycznych obligacji, specjalizowała się w oferowaniu obligacji z emisji prywatnych (nie więcej niż 149 osobom), m.in. Fabryki Konstrukcji Drewnianych S.A. czy Warsaw Royal Apartment Sp. z o.o. Posiadam obligacje obu firm i te same problemy, tzn. po krótkim czasie przestają wypłacać odsetki od Obligacji a potem nie wykupują tych Obligacji. Kontakt z takimi spółkami jest oczywiście zerowy (nie odpowiadają na e-maile, nie odbierają telefonów).