Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  18,90 zł , zmiana od tamtej pory: 9,26%

Re: Orlen - moją dewzą : Szwindel

Znam sprawe integer/inpost bo nawet tamci akcjonariusze prosili mnie abym nawet odplatnie zorganizował im Porozumienie / niesłusznie uważając że sukces pewnego Porozumienia które wywalczyło kilka razy wyższą cenę niż oferta w wezwaniu to wynik moich zdolności ...Ja za kasę nie doradzam wiec udzieliłem darmowych rad ale sukces inicjatyw tkwi w akcjonariuszach którzy nie odpowiedzą na wezwanie ...Tam niestety odpowiedzieli choc wywalczyli podwyżkę chyba 20 % ...tutaj może być podobnie Wasz towar Wasza cena ...na moja inicjatywe Porozumienia odpowiedziała garstka osób co jeszcze raz jez dowodem że to nie zasługa organizatora tylko tych którzyb chcą z różnych powodów wesprzeć inicjatywę ...ktoś z róznych powodów sprzedawał akcje ENERGA wczesniej na giełdzie umożliwiając tym którzy je kupili sprzedaż chocby teraz ci ja mige zrobic skoro Wasze akcje Wasza cena ..ponasprzecietne zyski w ktore wierze tez nie moge zagwarantowac bo ja nie wrozbita ...Czekam cierpliwie na nasteone kroki Orlenu ...Zobaczymy jak postąpi TFI ale gdyby chcieli mogliby dać komunikat że nie sprzedają / ale moze uważają ze za mało akcji maja na taki komunikat ...brak komunikatu tez nie znaczy ze sprzedadza ..ba ktoś rzucił rękawice Orlenowi i przejmuje te akcje ukrytym zleceniem po 18,90 zl ..czy to TFI czy ktoś inny i co ważniejsze za ile tak skupione akcje będą chcieli sprzedac ...Cały czas jest jeszcze szansa że nawet przekraczając 95 % Orlen nie zrobi przymusowego wykupu tylko emisja akcji i poprzesuwaja aktywa ....potem Orlen sprzeda czesc akcji aby miec x % jako właściciel większościowy ...Co na to wtedy rynek jaki kurs za wiele niewiadomych ...Na przykładzie Inpostu amerykanie przeprowadzili restruktyzacje i po ile zrobili IPO tylko akcjonariuszy mniejszisciowym którzy dali im kase na rozwoj nie dopuscili do rowniez na tym skorzystali.A teraz Brzoska który narobił długów i doptowadzil do plajty spolke taki byl przekaz przy przymusowym wykupie teraz jest przedstawiany za wzor biznesmena i powiezono mu przeprowadzenie deregulacji .Szkoda pisac

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ENERGA 1,21% 20,95 2026-01-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.