Na KCI to ruch oporu Piotr Szczęsny i inni ...My mamy szczęście w nieszczęściu że po drugiej stronie jesat państwo a nie prywaciarz / choć są wyjątki / zarządzający majątkiem państwowym się zmieniają a prywaciarz dopiero po śmierci ...Problemem jest że politycy unikaja dostrzegania problemu ustalania ceny i wyzysk delisting ..Pan Piotr Szczęsny walczy z patologiami na różnych spółkach .POZDRAWIAJĄC przy okazji bi miałem z nim kontakt / sam sobie dzielnie radzi i moja pomoc bezskuteczna / ba nawet ja i Wy bedziemy Mu wdzięczni jak jego upór i wsparcie Raimondo Eggink oraz Aleksander Eggink oraz SII doprowadzi do zmian przepisow
Przy okazji Pan Piotr Szczesny jest chyba rowniez z Nami posiadajac akcje ENERGA SA o czy moze swiadczyc jego edukacyjny wpis zamieszczony na stronie GG
https://przeciwnaduzyciom.pl/tunelowanie-czyli-kapitalizm-po-polsku/
co do Energa Sa to mamy dobrowolne zaproszenie /takie obejscie ustawy o ofercie aby chocby zarzad Energa nie byl zobowiazany do opublikowania stanowiska o godziwosci ceny
co dalej zalezy czy przekrocza 95 % wtedy mogą zrobić przymusowy wykup / z rachunki znikaja akcje a pojawia sie kasa ...nie mniej niż cena zaproszenia a mogą dać więcej / jesci cena nam nie odpowiada idziemy do sadu o dopłate plus odserki id dnia przymusowego wykupu do wydania orzeczenia / potrwa z 10 lat / jeszcze mozna tez przegrac ale warto walczyc
Oczywiscie nawet jak przekrocza 95 % to moga nie robic przymusowego wykupu to samo jak nie przekrocza tylko zrobia zaplanowana operacjonalizacje poprzesuwanie aktywa z Orlenu do Energii z Nami na pokładzie / dalej politycy i rzadzacy podejma decyzje /Ogolnie wtedy emisja akcji dla Orlenu po cenie nie mniej niz cena zaproszenia a moze wiecej /wariantow jest wiele ale nie kazdy wariant to ponadprzecietne zyski a jaki wariant bedzie grany i jego skutek na notowania zobaczymy w przyszlosci