Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,30 zł , zmiana od tamtej pory: 1,10%

Re: Opinie i estymacje

Sorry, ale robią na kursie co chcą m.in. ze względu na wyniki. Tak więc jak najbardziej mam prawo trochę ponarzekać, skoro niby tak pracowali nad wersją konsolową a wyszła pełna błędów. Teraz nie mogą mi napisać że to przez różnorodność sprzętu jak na PC, a nikt mi nie wmówi że słaba sprzedaż nie wynikała m.in. ze złej jakości. Nie pomógł na pewno wydawca, który zawalił sprawę z ceną na premierze.

Inna sprawa to kwestia przełożenia ocen na sprzedaż. Pierwszy raz odkąd zacząłem stosować ten przelicznik wyszło mi aż 50% różnicy. Na steam mój średni margines błędu to maks. 10-15% i to zazwyczaj na plus dla sprzedaży, bo przyjmuję raczej konserwatywny przelicznik czyli 1:25/30 przy mieszanych i 1:35/40 przy "w większości pozytywne". Na konsolach i tak pomimo średniej ocen na poziomie 4 przyjąłem asekuracyjne przelicznik 1:30, czyli jakieś 21-22 tys. sprzedanych sztuk. A tutaj niezły szok przeżyłem.

Ja w każdym razie przez najbliższy czas nie chcę już myśleć o tej spółce. Niech sobie leży i czeka na lepsze czasy. Ewentualnie dobiorę jak zobaczę nową umowę na grę, bo będę wiedział że w perspektywie 2 lat to urośnie pod jej premierę. Ale na razie nie wiadomo kiedy to nastąpi więc szkoda mrozić hajs.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROAD 4,24% 7,38 2026-04-29 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.