Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,60 zł , zmiana od tamtej pory: -35,00%

Re: Opinie i estymacje

No Road na pewno kiedyś odbije, tylko z jakich poziomów? Ja coś tam skubnąłem przy 7,7 i 7,3, ale tak raczej na zasadzie żeby zrobić ewentualne kółko pod raport o zwrocie kosztów. Wcale się nie zdziwię jak to zleci to jeszcze niżej, bo sentyment do spółki jest kiepski po tym zderzeniu rzeczywistej sprzedaży z estymacjami. Musze przyznać, że skutecznie wyleczyli mnie z graniu pod konsole na jakiejkolwiek spółce, bo w zasadzie nie masz żadnego infa, które dałoby ci pojęcie o sprzedaży. Nawet przelicznik ocen jest od Sasa do Lasa = od 1:15 u nad do 1:100 na House Flipper 2.

Muszę przyznać, ze to porównanie liczby ocen z House Flipperem 2 narobiło mi smaka na spektakularną sprzedaż, tym bardziej bolało jak zobaczyłem raport.

W dodatku dali niezły pokaz żonglowania cyferkami, żeby zaciemnić obraz sytuacji. Do tej pory nie wiem ile realnie zarobili bo nie znam kursu wymiany waluty (a może trzymają w dolarach? tego tez człowiek się nie dowie). Szkoda, że jeszcze nie podali sprzedaży z każdej platformy w innej walucie. No i wisienką na torcie był brak estymacji sprzedaży z tych sześciu pozostałych platform sprzedażowych. Jakim cudem nie ma żadnych wyliczeń do nich? Czy liczba jest aż tak wstydliwa, że nie chcą jej podawać? Ja tam spodziewam się z tego maks. 1-2 tys. kopii, więc mnie by nie zszokowali brakiem zainteresowania. Niemniej kompletny brak takiej informacji w raporcie nomen omen sprzedażowym, to jakiś mało śmieszny żart.

Już naprawdę spokojniej patrzę na MG, bo tam przynajmniej wiem że raport sprzedażowy będzie porządny. No a skoro po tych wszystkich chocholich tańcach, które tam odstawił prezes stabilnie od kilku dni na poziomie 23-24 zł, to raczej nie będę straty z moja średnią.

Na Road też nie mam jakieś wysokiej średniej, ale jednak wypada zamienić się w mnicha, bo tego hajsu co tutaj włożyłem długo nie wyciągnę z zyskiem, o ile nie pojawi się jakieś spektakularne info w stylu podpisanie umowy na nowego ATS 2.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ROAD -0,20% 4,92 2026-02-20 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.