Ja tam już mam szczerze powiedziawszy dosyć tego ATS, bo zawiedli na każdej linii:
- premiera PC słaba przez błędy (nie wiem czy pamiętacie ale na początku oceny były nawet na poziomie czerwonym),
-brak dużej jakościowej poprawy tych błędów, co wypuszczają patch to zaraz pojawia się nowy problem. W ostatecznym rozrachunku cos tam łatają, ale jednak za wolno i zbyt powierzchownie;
-premiera na konsole średnia - to miał być gamechanger, a wyszło w zasadzie że przychód ostatecznie pewnie zrówna się z tym na PC, wszystko oczywiście standardowo przez błędy, których na konsoli miało nie być, a pojawiają się nawet krytyczne (w stylu usunięcia save po 60 godzinach gry). Zwrot z gry powinien być, ale chyba nie o to chodzi akcjonariuszom;
-wypuszczenie patcha tuż przed premierę na konsole, który jak się okazało jeszcze mocniej ją popsuł (chodzi o wprowadzone skórki, które wywoływały błędy z ciężarówkami)
Ja już jestem zmęczony spółką, bo widzę że nic się nie poprawia w sprawie gry. Generalnie też nie wierzę do końca w to, że to jest wina tylko i wyłącznie silnika i przy następnej będzie już super. Ja jednak widzę tutaj dosyć swobodny stosunek zarówno do testowania jak i puszczania niewypałów, gdy wiadomo że to co zrobili nie spełnia standardów.
Przy takich błędach na konsolach, to zdecydowanie powinno zostać przesunięte, biorąc pod uwagę jak istotna była to premiera dla spółki. A jeżeli nie wiedzieli o tych krytycznych błędach, to po prostu oznacza że nikt tego tak na serio nie testował, bo gracze wyłapali wiele z nich po kilku godzinach gry. Jak im się nie chce, to niech robią publiczne testy, tylko problem w tym że jak już je robisz to potem nie możesz udawać że błąd Cię zaskoczył.
Na razie nie ma pod co grać i to jest największy problem spółki. Ja spojrzę optymistyczniej jak już zakopią ten projekt i całkowicie go porzucą i zajmą się czymś zupełnie nowym. Przy czym przez "zupełnie nowe" mam na myśli ATS 2 a nie te motory, nad którymi pracowali wcześniej. Potem znowu będą pojawiały się wymówki, że ktoś wcześniej nad tymi motorami pracował i dlatego kod jest skopany, ale następną grę na pewno zrobią już świetną:)