Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,53 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: oko_proroka masz papier ?

tak, duży pakiet jak na Polskie warunki - ale w obecnej sytuacji i ostatnich dwóch latach o wiele istotniejsze było nie ile kto posiada akcji (bo to zależało od strategii inwestycyjnej i posiadanej kasy), ale od tego jakie działanie podjął akcjonariusz posiadający 1-10-100-1000-1 milion itp. akcji przed organami państwa aby je chronić przed złodziejami, oszustami, malwersantami itp. indywiduami
.
O ile mi wiadomo, w obecnym stanie prawnym nadal kradzież lub przywłaszczenie cudzej rzeczy, której wartość przekracza 250pln (!) jest penalizowana przez kodeks karny czyli jest przestępstwem, a nie wykroczeniem.
Ile trzeba mieć akcji aby ich kradzież uznać za przestępstwo i zawiadomić choćby prokuraturę? 70-80? Szok!

A szkoda w wielkich rozmiarach to wartość szkody przekraczająca 1 000 000 złotych.
Czy straty całego Polnordu i akcjonariuszy były mniejsze niż 1 mln i nie zasługiwały na taką kwalifikację i na podjęcie działań przez akcjonariuszy?

Ja złożyłem zawiadomienie do KNF, do CBA, do Prokuratury, a ostatnie do NIK - i właśnie NIK jako jedyny coś w tej sprawie konkretnego odpowiedział.
CBA ganiała jedynie za Giertychem i Krauzem, bo to nie ich "koledzy", a miała w du..że im pod nosem znowu kradną w Polnordzie na o wiele większą skalę. Bezczynność swoją argumentowali brakiem zlecenia od prokuratury. Takie typowe przepychanki i zwalanki.

Kto z Was wysłał choć jedne krótkie pismo, że spółkę i Was okradają? Mieliście dużo danych o wałku, mieliście w necie infa o adresach organów - i co? czekaliście aż ktoś za Was odwali robotę? Nie uznaliście oczywistej prawdy, że w takich sprawach właśnie w kupie siła? - pisałem o tym wielokrotnie i zachęcałem do działań.
Mnie prokuratura pytała właśnie czy inni oprócz mnie poszkodowani złożyli zawiadomienia, bo to miało znaczenie do oceny skali wałka i byłoby większą motywacją do działań. A może do oceny czy jest szansa na wałek? nie wiem - w tych czasach wszystko możliwe.

Proponuję podejmować działania, a nie szukać wytłumaczenia na swoją bezczynność, bezradność czy wręcz głupotę i leczyć obecne frustracje obrażaniem innych.

Podjęliście jakieś działania przed organami oprócz zakupu akcji i pisania na bankierze? - jak nie, to przykro mi przyznać, ale nie jesteście dla mnie partnerami do dyskusji w obecnej sytuacji związanej z Polnordem.
To już nie ten etap jutro dzida, jutro wodospad.

Pozdrawiam i życzę siły w indywidualnej walce.
Warto choćby dla własnego lustra to zrobić.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNORD 0,14% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.