Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Ok a na jakiej podstawie tak twierdzisz ?

Nie jestem zły na ZPue za rynek bo jak jest każdy widzi. Jestem zły na to iz społka która teoretycznie jest mocna fundamentalnie doznała korekty gorszej niz nie jeden groszowy smieć - przykre to ale prawdziwe. Czy wolałbym aby Pan Wypychewicz sprzedał swój kontrolny pakiet ?? Odpowiadam : Oczywiscie tak, najlepiej jakiejs zagranicznej duzej korporacji która wchłonęłaby zakład powiekszajac swoją pozycję w Polsce. Uwazam ze obecnie nie widac nic ciekawego na horyzoncie obecnego stanu. Kiedy ostatnio podpisana była jakas znaczaca umowa ?? Ile pieniedzy inwestowane jest w nowe technologie i nowe produkty ?? Poza ostatnim info na ten temat przez pare lat była cisza. Dlaczego nie dokonano spiltu akcji ?? Ze wzgledu na problemy które stawiał sąd w Kielcach ?? A dlaczego inne społki sobie z tym poradziły tylko ZPUE nie umie ??. Mozna by tak wymieniac i wymieniać.
Z jednym sie zgodze, nie sprzedałem bo wierzyłem ze społka jest wiecej warta. Teraz jednak jednoznacznie moge odpowiedziec iz tak nie jest. Porównujac wycene i zachowanie społki np. do Elektrobudowy uwazam ze kurs obecny jest adekwatny do wartosci a tym samym popełniłem ogromny błąd nie sprzedajac papierów jak Pan to nazwał na 250% zysku. Człowiek sie całe zycie uczy.
Na koniec - czy jestem zły na kurs ?? Nie, nie mam za duzej straty gdyz kupowałem dawno temu. Mam tylko zal iz taka fundamentalna społka podzieliła los giełdowych bankrutów ale niestety taka jest giełda i nalezy sie liczyc z takim ryzykiem. I o ile w przypadku społek smieciowych zawsze sie z tym licze to w przypadku PUE do głowy mi to nie przyszło.
Mimo wszystko pozdrawiam i zycze udanych inwestycji

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ZPUE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.