Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  14,69 zł , zmiana od tamtej pory: 473,86%

Re: NWZA Newag - zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa

Posłuchaj. Ja nie twierdzę, ze patrząc na kreski AT można coś przewidzieć. Nigdy nie twierdziłem, że AS się nie zna. Wręcz przeciwnie. Ja tylko jestem przekonany, ze układ kresek jest najpierw ustalany, a potem podawany do wiadomości gawiedzi wraz z kolejnymi rekomendacjami.

Pretensję mam o to, ze AS i inni swoimi wypowiedziami uzasadniali działania sk..synów. Może mieli w tym interes i działali na zlecenie. Nie wiem, ale tak to wyglądało. Nawet pracownicy publicznie twierdzili, ze ich zdaniem Zarząd działa na szkodę firmy i akcjonariuszy.
Można być ślepym, lub zapatrzonym tylko w kreski, ale tak czy owak, na rosnącym i bardzo perspektywicznym rynku, przy wypchanym portfelu zamówień i rosnących przychodach ponad miliard rocznie, obniżono wartość spółki o niemal 50%. A jej wartość zaczęła rosnąć o dziwo i wbrew ekonomicznym wykształciuchom, po podaniu bardzo słabych wyników za III kw 2016, za to tuż przed Walnym, na którym ma być ponownie ruch życia kilku osób. Jest to bardzo istotna decyzja o wydzieleniu do innej spółki praw majątkowych i intelektualnych oraz kluczowych pracowników - czyli najważniejszych aktywów spółki. I tego akurat w kreskach nie widać, bo zdolności i wiedzy indeksy nie pokazują.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG 0,36% 84,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.