10 000 szt.,
Podaj dokładny namiar na grupę na facebooku, potrzeba też przygotować konkretne projekty uchwał, porządek obrad, wg mnie podstawowa sprawa to odwołanie prezesa i powołanie nowego, potrzebny jest na jego miejsce konkretny kandydat (-daci) - PIERWSZA UCHWAŁA, uzupełnienie składu władz - DRUGA UCHWAŁA, wprowadzenie do władz MRH swoich przedstawicieli - TRZECIA UCHWAŁA i następnie zwołanie NWZA również w MRH celem wydobycia stamtąd sprawozdań finansowych potrzebnych do sporządzenia sprawozdań przez samo MSX, a po ich sporządzeniu wybór biegłego rewidenta celem ich zbadania. Po zbadaniu umów jakie MSX zawarł z Tarantogą podjęcie szybkich decyzji o krokach prawnych:
- złożenie zawiadomienia w Prokuraturze
- lub pozew przeciwko Tarantodze o wydanie dokumentacji finansowej MRH
albo jedno i drugie równocześnie.
Nie można zapomnieć o prezesie i należy go rozliczyć z tego, co robił przez tyle czasu, by wyegzekwować wywiązanie się Tarantogii z umów i zobowiązań wobec MSX. Jeżeli nic nie zrobił należy złożyć zawiadomienie w Prokuraturze.
Wg mnie na ostatnich kilkunastu sesjach mógł się ew. znaleźć ktoś zbliżony do obecnych/byłych władz MSH i skupić akcje, co może torpedować przegłosowanie uchwał, ale to tylko moje spekulacje. Jednak nie można tego wykluczyć i należy to uwzględnić.
Nie zdziw się, gdy w grupie będziesz miał "kreta". Weź dużą poprawkę na liczbę zgłoszonych ogółem akcji (głosów).
Ludzie muszą wiedzieć, że muszą osobiście lub przez pełnomocnika wziąć udział w WZA, a wcześniej zapłacić kilkadziesiąt złotych za dokument poświadczający posiadanie akcji MSX i co najważniejsze zgłosić w terminie wraz z tym dokumentem chęć udziału w WZA. To sprawy techniczne, ale ważne i na nich można polec.
Zbadałbym również, kto jest winny MSX pieniądze, jeżeli ew. tak jest to może być zainteresowany obecnym stanem rzeczy
Na forum ONET-u jest też kilka osób, które chcą WZA.
W Warszawie jest kilka kancelarii, które mogły poprowadzić sprawę za odroczonym wynagrodzeniem.