Panowie, widzę że już pojechaliście ostro z analizami. Ja dopiero po szklaneczce rudej tym razem bez coli bo była zbyt szlachetna. prezent na rocznicę) postanowiłem napisać co sądze. Tak się składa, że o PS kiedyś dyskutowałem i właściciel kancelarii, która mnie obsługuje, kiedyś „na szybko” w jedno popołudnie policzył potencjał Pizza Slice na podstawie danych które miałem. Wyszło mu ok. 200k egz w rok z czego 40 tys w pierwszym miesiącu, zakładając minimalne nakłady promocyjne i konwersję nie gorszą niż przy wcześniejszych tytułach. Jeśli dowiozą jakość jak dotychczas. To zaniżona estymacja, bez doliczania ewentualnego efektu skali, zwiększonych nakładów czy synergii z JDM. Ghosta nie analizowaliśmy, bo po prostu nie było wtedy żadnych sensownych danych więc nie było sensu wróżyć z fusów. Czytając ten wątek mam wrażenie, że wszyscy gramy do jednej bramki. Różni nas tylko to, czy patrzymy przez szkło w połowie pełne czy w połowie puste. To oczywiście gra słów, żart sytuacyjny i pstycznek w nos dla Darknewsa