Pakiety ostatnio owszem są zbierane i to w sporych ilościach, uważam, że coś jest na rzeczy. Coś wisi w powietrzu, myślę,że imo po tak długiej konsolidacji w końcu ruszy do góry, zresztą pisałem o tym parę chwil temu. Owszem na gwałtowne wzrosty typu +25% to bym nie liczył bo to już jest przeszłość. Nie mniej sukcesywne wzrostu tez dają zarobić tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość. Zresztą w Austrii, jak przejrzycie rożne giełdowe fora, inwestorzy są nastawieni właśnie na dłuższy termin. Co do bankructwa, GPW i nie tylko dały już nie raz przykład, że spółki nawet w kiepskiej kondycji dają zarobić i to całkiem przyzwoicie. Nawet jeśli imo ma problemy to spójrzcie na wykres, który mówi sam za siebie. Choć nie jestem zwolennikiem do końca AT to uważam, ze imo dalej jest w trendzie wzrostowym, pod warunkiem, że zacznie się odbijać. Poza tym w obecnej sytuacji na rynkach finansowych to czy spółka ma takie zyski czy inne, lub tez czy będzie bankrutować czy nie, ma małe znaczenie w perspektywie krótkoterminowej (pojęcie względne), popatrzcie co się dzieje na izolacji, zntklapy itd. itp. trzeba tylko wychwycić odpowiedni moment.