Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Niewiarygodne, ale prawdziwe

Nie wiem wprawdzie czy aż tak bardzo zachwyca się redaktor, ale to jednego muszę przyłączyć - nie patrzcie na to czy fundusz wchodzi czy wychodzi, bo poza tym co - słusznie - wyżej napisano, często mam wrażenie że w fundach pracują debile (może nie zawsze ale często). Dwa przykłady z brzegu, które akurat przyszły mi do głowy:
- wywalenie przez fund (już zapomniałem jaki) Atona tuż przez poprzednią falą dużych wzrostów; ściśle rzecz biorąc to to wywalanie było powodem spadków, ale nie było wtedy ku temu (tj. sprzedaży akcji) racjonalnych powodów
- wywalacie PKC-em akcji Ekoexportu zaraz po debiucie (a ściśle od pierwszej transakcji) przez fund; spałowali cenę od 3 (kurs odniesienia, bo EEX nie robił emisji wchodząc na NC) do 1 zł. A nie tak długo potem było 8 zł. I również sensu tego wywalania nie było.

Uni pewnie kupił stricte "pod" wyciek w USA, nie udało się więc uciekli. Mało profesjonalne podejście (fundusz nie powinien się kierować jednym tylko - potencjalnym - zdarzeniem).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.