Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,28 zł , zmiana od tamtej pory: -88,82%

Re: Niemcy i Austria

Dnia 2020-12-11 o godz. 23:33 ~Piotr napisał(a):
> Zarządzałes kiedyś jakimś brandem? Reklama internetowa kilka groszy? Mówisz cpc? Wszystko zależy od segmentu, popularności danych fraz, Qualit Score. Milo, ja mówię o znanych mi z autopsji działaniach i znam efekty, budżety. Ja widziałem już takie prezentacje, jak to podbijemy Europę.to tak nie działa.
> > Czy krytykuje? Nie wiem. Na pewno wskazuje rzeczy do rozważenia. Pisząc o rozwoju w sensie geografia mam na myśli nasycenie rynku, dystrybucje numeryczną. Nie mów, że rynek PL, czy RO są w pełni spenetrowane. To miałem na myśli.
> > Trochę jak z Imperium Rzymskim. Zanim ruszysz na Germanie, powinieneś podbić to co przed nią.
> > To że Zarząd daje deklaracje to jedno. To jednak zasoby pozwalają na działanie a to nie jest Procter and Gable

Tak, wiem o czym piszę. Analizowałem różne kampanie z różnych branżach. I jeżeli chodzi o stricte zasięgi, budowanie świadomości marki itp to dobrze sprofilowana reklama potrafi kosztować kilka gorszy na osobę. "Ja widziałem już takie prezentacje, jak to podbijemy Europę.to tak nie działa." - Kto mówił o podbijaniu Europy? W każdym wywiadzie prezes mówi, że chcą do tematu podejść ostrożnie, etapami, stopniowo. "Nie mów, że rynek PL, czy RO są w pełni spenetrowane." Nic takiego nie napisałem. Przecież cały czas rozwijają rynek PL i coraz odważniej RO. Skoro mają już doświadczenie i wiedzą, że mają zasoby do prowadzenia kilku projektów jednocześnie to nie widzę problemu. Zwłaszcza, że CORE pozostaje bez zmian: e-commerce, personalizacja, marketing internetowy, logistyka, designe. Reszta to już kwestia języka i lokalnych dostosowań. "To że Zarząd daje deklaracje to jedno. To jednak zasoby pozwalają na działanie a to nie jest Procter and Gable"- nie widzę tu działań na poziomie Procter and Gamble. Zwróć uwagę, że cała produkcja i logistyka i obsługa zostaje w PL, po prostu dodają język i zwiększają zasięg wysyłek kurierskich. Nie ma w tym magii. Wierze, że gdyby nie mieli na to środków to by się za to nie brali, a dotychczas wszystko co prezes deklaruje jest realizowane.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLANTWEAR 0,00% 1,15 2023-11-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.