Dnia 2023-02-05 o godz. 17:00 ~magnat napisał(a):
> 24589 wolumen i insider kupuje. Tylko zera zabrakło w tym wolumenie.
>
Ja piszę spokojnie a facet coraz ostrzej i bardziej po chamsku.
Podsumujmy: Ktoś kupił w piątkowym bardzo krótkim rajdzie pod górkę 18 do 19 tysięcy akcji za około 70 tys. zeta. Nie każdy jest taki wielki jak drużynowy i jego słupy i dlatego kogoś 70 tys. zeta to może być bardzo duży majątek.
Gdyby wolumen sięgnął ponad 240 tysięcy na piątkowej sesji (o czym wspomina magnat) to wzrost musiałby przekroczyć i to znacznie 4 zeta, inaczej nie dałoby się takiej ilości kupić. Ostatni raz takie ilości akcji na jednej sesji były w obrocie jedenaście miesięcy temu w marcu 2022 roku.
I nawet w czasie ubiegłorocznych listopadowych wzrostów, które wyniosły kurs powyżej 4,50 tylko w czasie jednej sesji wolumen przekroczył ledwo 150 tys. kwitów na sesji 18.11.2022. Jeszcze jedna sesja 29.11.2022 miała wolumen nieco ponad 140 tys.
Pozostałe sesje z najwyższymi wolumenami w czasie tych wzrostów to ok. 70 tys., maksymalnie 80 tysięcy.
Jeśli popatrzymy na cały wykres i jeśli się ktoś na tym nieco zna, a dobry inwestor powinien być jak dobry, wytrawny tropiciel to odkryje, że akcji nie ma, że obroty nawet przy sporych wzrostach zanikają. To znaczy, akcje oczywiście są, ale one są w mocnych rękach i te osoby ani myślą po takich cenach tych akcji się wyzbywać.
Co więcej, akcje cały czas są skupowane i pakowane do wora.
Oczywiście dla magnata i innych spadkowych trolli to, co napisałem powyżej to prawda bolesna i ich zdaniem zapewne nigdy w ten sposób nie powinienem edukować innych, bo to utrudnia im manipulację i odbieranie akcji po zaniżonych cenach.
W jaki sposób zaatakuje magnat teraz? A może mnie zaskoczy i odpowie całkiem merytorycznie?
Magnat? Ktoś wielki? Ktoś, kto ma co najmniej kilkaset tysięcy Magny?