zgadzam się niemal w 100%. Spółke kupowałem początkiem lipca mysląc o dywidendzie. Gdy byłem +5 % coś dziwnego się stało i kurs polecali na łeb na szyję, każdy sprzedawał mimo utraty straty dywidendy. Kurs jest ewidentnie sztucznie zaniżany, można to zaobserwować po zakończeniu wczorajszego dnia gdy ktoś jedną transakcją znacznie zaniżył kurs. Kurs dzisiejszy pokazuje ze nie udało się komuś powstrzymać trendu wzrostowego. Moja opinia oczywiście jest subiektywna no posiadam sporo akcji jak na małego inwestora, ale skorzystałem z niksiego kursu i za zaskórniaki uśredniłem troche portfel i dzięki temu już nie jestem na tak dużym minusie.
Po wynikach już nie uda się spekulantom sztucznie zaniżać kursu i akcję na pewno będą znowy warte powyżej 20 zł a wcale bym nie był zdziwiony gdyby po pozytywnie rozstrzygniętych przetargach były warte powyżej 25zł.
Komuś zależy żeby tanio kupić doinwestowany Newag za małe pieniądze, dlatego zarówno ze względu na to że jestem inwestorem jak i Polakiem nie pozwole żeby obcy kapitał kupił ode mnie akcje po tak śmiesznych pieniądzach. Moja strata maleje i wierze że rok zamknę mimo wszystko sporym plusem :)