Ok, wyglupiam się. Wiem że Ci chodzi o zł. Wyjaśnijmy pozostałym że ten wymieniony przez Ciebie poziom 15mln zł to próg do wypłaty min.50% dywidendy. Czy to jest tyle warte? Biorąc pod uwagę że nie ma żadnego odpowiednika i ceny jakie są na rynku medycznym to oczywiście tak. Osobiście szacuje że PP może byc warte między 2-10mln dolarów w jednej transakcji. Duże widły ale nie ma odpowiednika a nie wiem co mogłoby być referencyjną transakcja do PP.
Niemniej to i tak ma mniejsze znaczenie w tym kontekście, bo na 99,99% jestem pewny że PP pójdzie nie w jednej transakcji ale na wiele licencji, czyli powrot do starych założeń że będą sprzedawać licencje i brać dodatkowo tantiemy w latach kolejnych. To spowoduje że jednostkowo wartość transakcji nie będzie duża, za to będzie ich dużo i da regularne wpływy w przyszłości. Miałem to odlozone żeby Wam podac ale ok - jednym z argumentów za sprzedażą licencyjny jest likwidacja Spółki celowej dla PP. Drugim - gonitwa z certyfikacja CE.
Poza tym wartość sprzedaży PP nie ma dla Nas większego znaczenia dla wyliczania dywidendy. Ma natomiast ogromne znaczenie w kontekście pokazania że potrafią komercjalizowac swoje sprzęty