Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,23 zł , zmiana od tamtej pory: 112,48%

Re: Nastepny projekt formatu AAA

No jak zostawia tylko 30%, to jakiś tam plan jednak ma;)
Inna sprawa, że ja wolę pewny zysk niż gruszki na wierzbie. Pewnie szkoda, że się sprzedało ze 100-200% zyskiem jak można było zrobić 400-500%, ale jednak to i tak lepsze niż czekać na szczyt który nie nadejdzie i stracić cały zysk z inwestycji, bo się było zbyt pazernym.

Prawda jest taka, że na gameingu wystarczy cierpliwość i zarabiasz bez problemu. Inna sprawa, że nie zawsze tyle ile się chce, no ale cóż to nie nauka ścisła - raz masz mniej raz więcej.

Moja statystka mówi mi, że jeżeli w 9 przypadkach na 10 po premierze są spadki, to lepiej raz zacisnąć zęby i powiedzieć sobie "a mogłem zarobić więcej", niż 9 razy wyrzucać sobie, że cały zysk został spalony bo premiera była nieudana. Zazwyczaj jest tak, że kurs spada jeszcze przed premierą, więc ten teoretyczny szczyt jest gdzieś tak obecnie 2-3 miesiące przed premierą.

Ja tylko raz żałowałem - jak sprzedałem Creepy Jar bo zasugerowałem się wpisem Longterma, że to już pewnie szczyt. Zarobiłem 150% a mogłem 800%.To był ostatni raz jak posłuchałem się analityka przy podejmowaniu decyzji o kupnie/sprzedaży akcji. Teraz patrzę, że to było 5 lat temu, ale ten czas leci:)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ONEMORE 1,17% 2,60 2025-09-30 16:47:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.