Mimo wszystko bardzo na chłodno, wręcz wg mnie lekko pesymistycznie, ale to rozumiem że to na obecny stan faktyczny ceteris paribus, dlatego ja jako może trochę niepoprawny optymista w moich rozważaniach i estymacjach zakładam na przyszły rok, nadal wzrosty w sektorze AI, IoT, gaming, usługi chmurowe itd, (być może zbliżenie się przychodowo sektora ogólnie IT do przychodów z segmentu smartfonów), w większym stopniu uporanie się z szarą strefą w Kazachstanie i regionie, tu dokładam 20-40% przychodów więcej z tego regionu, zakładam na 2026 rok zakończenie wojny, boom w Ukrainie i naszym regionie, czyli zwiększony popyt Europy środkowo-wschodniej, polepszone nastroje konsumenckie poparte obniżkami stóp procentowych, a w samej Ukrainie nasycanie rynku w ramach odbudowy zniszczonego kraju, dodatkowo, w wariancie bardzo optymistycznym, w 3 kw 2026 asbis pośrednio wraca do handlu na terenie Rosji i stopniowe budowanie przychodów z tego kraju, to tak skromnie ode mnie (nie zakładam eskalacji konfliktu na inne kraje w eu, nie zakładam ataku na Tajwan ani na Wenezuelę)