Dnia 2023-04-27 o godz. 22:16 ~Up napisał(a):
> Jestem tutaj dłużej niż 2 lata i nie przypominam sobie żeby była kiedykolwiek jakaś wizja budowy zakładu.
> > Z tego co pamiętam to chodziło o podpisanie umowy z jakimś innym podmiotem na realizację usług produkcji.
"Up" być może ja źle zinterpretowałem wizje spółki. Widzę, że nie tylko ja nabrałem się na ich świetlaną przyszłość produkcji granulatu bakteriostatycznego. Przeczytajcie to jeszcze raz ku przypomnieniu ile to już czasu trwa produkcja granulatu i dlaczego nie przełożyła się na wyniki finansowe. PRZECIEŻ BYŁO BARDZO DUŻE ZAINTERESOWANIE O CZYM PISALI NA FEJSIE.
Data sporządzenia: 2021-03-03
Temat Aktualizacja strategii działalności Emitenta na przyszłe lata
Zarząd Lauren Peso Polska S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej: „Emitent” lub „Spółka”) w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 10/2020 z dnia 22 kwietnia 2020 roku (dot. rozszerzenia działalności podstawowej Emitenta, a także informacja na temat strategii Emitenta na przyszłe lata), informuje, iż podjął decyzję o rozszerzeniu aktualnie prowadzonej działalności obejmującej pośrednictwo w sprzedaży produktów z branży medycznej. poprzez dalszy rozwój sprzedaży produktów z wykorzystaniem granulatu bakteriostatycznego, a docelowo także przez własną produkcję produktów w ww. zakresie. Powyższa decyzja Emitenta jest podyktowana występującym w ocenie Zarządu potencjałem tego rynku, co w konsekwencji powinno wpłynąć na rozwój marki DIVIDE i tym samym na zwiększenie przychodów ze sprzedaży produktów Emitenta.
Emitent informuje, iż celem wdrożenia zaktualizowanej strategii w zakresie pośrednictwa sprzedaży produktów z branży medycznej planuje nabyć udziały/ akcje lub połączyć się ze spółką, która będzie w posiadaniu patentu lub patentów na granulat bakteriostatyczny lub będzie jego producentem.
Data sporządzenia: 2021-05-20
Temat Rozpoczęcie przez spółkę zależną od Emitenta produkcji granulatu bakteriostatycznego
Zarząd Yoshi Innovation S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej "Spółka", "Emitent") mając na uwadze działalność prowadzoną przez spółkę zależną od Emitenta, tj. Polymertech Sp .z o.o., z siedzibą w Chorzowie (dalej: „Spółka zależna”), a także w związku z pozytywnymi wynikami testów przemysłowych poliwęglanowego granulatu bakteriostatycznego z domieszką nanokrzemionki oraz nanosrebra (dalej: „Granulat”), wytwarzanych w/g wynalazków chronionych patentami będącymi własnością Spółki zależnej, informuje o podjęciu przez Spółkę zależną decyzji o rozpoczęciu produkcji masowej Granulatu, z wolumenem do 80 ton miesięcznie, w podmiocie zewnętrznym. Granulat ma zastosowanie w medycynie, weterynarii, branży automotive oraz branży spożywczej.
Rozpoczęcie produkcji masowej Granulatu przez Spółkę zależną jest częścią przyjętej strategii na lata 2021-2023, a także może mieć wpływ na wyniki finansowe Grupy kapitałowej Emitenta.
Osoby reprezentujące spółkę:
Marcin Sprawka– Prezes Zarządu