Ja ci chętnie odpowiem, tylko przeczytaj uważnie.
Kiedyś powołałem do życia Chodzika Księżycowego. On był mój i tylko mój.
Chodzik chciał szczęśliwości dla wszystkich ( jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził ) i postanowił podzielić się wiedzą z kolegami, którym ta wiedza na pewno by się przydała. Poza tym zaczął zamieszczać swoje prognozy średnio i długoterminowe.
Myślę że jak jesteś w stanie przewidzieć to co zrobi rynek w 40% to jesteś szpenio i zarobisz na giełdzie pieniądze. Tak sobie myślę, że Chodzik ma około 60% trafień, a długoterminowych pewnie więcej. Znaleźli się tacy co go zaczeli prześladować, przekręcać jego wypowiedzi, wycinać urywki i dodawać swoje, kłamać a co najgorsze lżyć
nie przebierając w słowach. Każdy to wytrzymuje do pewnego czasu, ale nawet ci co dużo Chodzikowi zawdzięczali nie staneli w jego obronie, tylko biernie patrzyli i co najwyżej mieli fajna zabawę. No więc postanowiłem Chodzika Księżycowego uśmiercić raz na zawsze. W miedzyczasie sytuacja na giełdzie zmieniła się tak, jak Chodzik przewidywał i ci co skakali mu do gardła raptem zamilkli i dopłyneli w niebyt. Chodzik zaś postanowił wrócić ale ponieważ jest uczciwym facetem, postanowił wrócić pod swoim nikiem. Zmienił się jednak bardzo i przestał uczyć innych analizy technicznej i dzielić się swoimi wiadomościami. Odpowiada jak ktoś go zapyta o coś, brzydko zachowuje się w stosunku do tych co się do niego odnoszą nie tak jak powinni i ma tak naprawdę wszystko w głębokim poważaniu, ponieważ stale i systematycznie zarabia tutaj kasę.
Chodzik Księżycowy ma jednak jedną ogromną zaletę, mianowicie zawsze pisze prawdę
i prawdę zawsze pisać będzie. Nie zawsze ma racje ( nie jest przecież czarodziejem ) ale jeśli racji nie ma to się do tego przyznaje szybko i otwarcie, bo to nie Chodzik Księżycowy
mówi rynkowi co ma zrobić, ale rynek chodzący swoimi ścieżkami mówi nam wszystkim w jakim kierunku podążą, a Chodzik tyko się stara go zrozumieć.
Przykładów można mnożyc wiele. Ot taka prawda nie uśredniaj na spadkach, nie łap spadającego noża, nie myśl życzeniowo, kiedy masz kupione akcje tylko stań twardo na ziemi i nie bujaj w obłokach. Takie i inne prawdy można pisać tu do śmierci a i tak wiekszość z was zrobi dokładnie odwrotnie.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy