Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Moja kochana Netia

Czemu nie możemy pogadać o tej sprawie.
Najpierw jednak kilka słów do tych co napisali, że moje przewidywania na innych spółkach zawiodły. Koledzy drodzy ja na nich wszystkich zarobiłem no to co jest z wami ?
Fakt jest faktem, że tylko o Netii pisałem, iż z wykresu można czytać jak z otwartej książki.
Fakt też , że tylko tutaj byłem zaangażowany prawie w 90%.
Faktem jest również to, że mnie nie interesuję jeśli ktoś nie potrafi wyciągać z moich wypowiedzi wniosków. Ci co to potrafią zarabiają.
Wracając do Netii od kilku tygodni najpierw ostrzegałem a potem wyraźnie już pisałem o nadchodzącej korekcie, kiedy niebo było jeszcze prawie czyste i nad tą spółką nie widać było zagrożenia , czyż nie tak. Np. taki tekst, iż w tym roku piątki z przodu nie będzie, był taki tekst czy go nie było ?
Teraz kiedy już wiemy co jest grane możemy się zastanowić nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi, czyli co lepsze fundamenty czy analiza techniczna. Podałem nie tak dawno poziom 2490 jako opór i widać jego oddziaływanie na to co się dzieje. Może nawet przekroczymy ciut 2500 z kawałkiem, może. Wracając do tematu, to ważne w jakim momencie struktury Elliottowskiej się znajdujemy. Moim zdaniem jest to fala B należąca do korekty ABC i w tej fazie rynku analizę fundamentalną tak całości rynku jak i poszczególnej spółki możemy sobie włożyć w buty. Perspektywy dla Netii są mniej więcej takie, w tym roku zysk netto, znacznie wzrośnie baza klientów, dobry prezes i w ogóle różowe perspektywy, nic tylko rosnąć. Jak to teraz wygląda z punktu analizy technicznej, mianowicie albo mamy ogromną torektę wzrostową, a konkretnie jej falę A, potem spadek czyli fala B i wzrost w fali C, albo mamy fale pierwszą wzrostową, teraz będzie korekta jako fala druga , potem fala trzecia wzrostowa, korekta w fali czwartej i wzrost w fali piątej. Jak nie patrzeć czy bierzemy pod uwagę założenie pierwsze czy drugie to teraz powinny nastąpić spadki. Osobiscie przychylam się do założenia drugiego, gdzie jak nie patrzeć korekta po fali pierwszej jest znacząca zawsze. Napisałem o ruchu mierzonym, wyznaczyłem hipotetyczną formację korekcyjną ( nie musi byc dokładna ) jako typ XABCD i idę na drinka.
Zdrówka życzę jak zwykle wasz nieoceniony
Chodzik Księżycowy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.