tak trochę z kokieterii piszę że trochę wiem, bo akurat myślę, że o branży wiem na tyle dużo ze mogę sobie pozwolić na poważne analizy o charakterze fundamentalnym a o wybranych spółkach mógłbym zacząć pisać dzisiaj i skończyć tuż przed sylwestrem. nie zgodzę się z wiązaniem wyceny z możliwością generowania zysków już teraz - nie dla tej branży (mam na myśli opiekę i świadczenia), tutaj wzrost wartości będzie związany ściśle ze zwiększaniem zdolności przerobowej (wolumen pacjentów, ilość potencjalnych łóżek szpitalnych, rozwój specjalistyki etc. które w dalszej perspektywie zaczną generować istotne przepływy) zatem irytują mnie znawcy i analitycy którzy wartośc wiążą z potencjalnym wzrostem ilości szczepień na grypę w nadchodzącym sezonie szczepień. aprpos sissmedu to dzisiaj na 15.30 +11%. pmt to nie jest zła spółka, ona działa w bardzo lichej branży, co do jakości to uwierz że wiem o czym mówię i jeśli chcesz zobaczyć jakość to oglądnij np gadżety francuskiego thuasne czy np ottobocka, nie mówię o tandecie z oppo czy z medortu.