Aero, nie wiem, czy to piszesz Ty, czy ktoś się pod Ciebie podszywa, ale ja się odniosłem do linków zamieszczonych przez Xior w pierwszym poście, a Ty mi podajesz kompletnie inne artykuły, o których już dawno tu była dyskusja. Według mnie celem tego jak i wielu innych wątków jest po prostu zakopanie wątków istotnych, ale jak chcesz, to możemy podyskutować o tym, czy Falenta wyjdzie, czy nie i jakie ma towarzystwo w celi, czy Patrowicz kupi Hawe itp. Stworzyłeś wątek o tym jak odzyskać akcje i policz sobie ile od tego czasu powstało bzdurnych wątków, które powodują szum informacyjny. A teraz Ty jeszcze się do tego szumu włączasz. Popatrz, co w tym wątku poniżej zostało dopisane po Twoim wpisie. To może załóżmy nogę na nogę i poczekajmy, aż Państwo wyłoży miliard złotych i odkupi od nas akcje i wszyscy będziemy zarobieni. Po co łazić po prokuraturach i pisać listy. Czy Wy jesteście tak naiwni? WZA nie można załatwić przez dwa i pół roku, a Wam państwo odkupi Hawe. Gratuluję dobrego samopoczucia. Czy sprzedano wierzytelności za 10% wartości? Czy sprzedano udziały w ORSS i Hawe Budownictwo? Hawe ma jeszcze poprzez Mediatela udziały w Hawe Telekom, które jest jedynym wartościowym aktywem.
Jakbyście nie wiedzieli, to był plan znalezienia inwestora dla HT. Jeśli im się to uda, to rozwodnią kapitał i będzie tak jak z ORSS, że zamiast 100%, zostaniemy z jakimś ułamkiem.
Co do Twoich artykułów, to w nich również nie ma słowa o sprzedaży Hawe, tylko o Hawe Telekom, a artykuł z RMF już kiedyś zrecenzowałem. Autor chyba miał płacone od słów dlatego wrzucił coś o rurociągu Przyjaźń, o amerykańskiej wojnie z Huawei, o tacie Falenty itp. Ten wątek z ropą jest kompletnie od czapy.
Do tego autor nie odróżnia Hawe od Hawe Telekom. Przykład:
"...
pod koniec zeszłego roku Hawe ogłosiła, że urządzenia od Huawei monitorują non-stop wszystkie światłowody firmy
..."
Jesteś pewien, że to Hawe ogłaszało?
Cały czas jest mowa o przejęciu Hawe Telekom, a nie Hawe. Na chwilę obecną Hawe ma tylko długi. Powtarzam, firmę można przejąć poprzez podwyższenie kapitału a nie tylko przez wykup od obecnych akcjonariuszy. Poczytajcie historię CFI i emisji kilku miliardów akcji.