dobra, a teraz na poważnie:
http://www.polna.com.pl/gielda/pytania_odpowiedzi.html
cytat:
"Zapowiedziałem przekazanie pod koniec tygodnia informacji na temat działań akwizycyjnych:
pod koniec pierwszego kwartału, zostały wybrane dwa podmioty, które zdaniem Zarządu dobrze wpisują się w strategię rozwoju Spółki i zwiększenia jej wartości. Są one obecnie dokładnie analizowane.
Przypominam, że celem nadrzędnym jest osiągnięcie długookresowego, stabilnego wzrostu wartości Spółki, opartego na solidnych fundamentach organizacyjnych, planie rozwoju i przejrzystej strategii. Przejęcie innego podmiotu nie jest celem samym w sobie, lecz działaniem wzmacniającym naszą wartość.
Z pewnością Spółka, którą kieruję od 6 miesięcy nie będzie działała w zakresie akwizycji w oparciu o ryzykowny pośpiech.
Na koniec chciałbym się odnieść do ostatnich wypowiedzi, znajdujących się na forum, z którego zawartością starałem się raz na kwartał zapoznać (do dzisiaj). Na Walnym Zgromadzeniu będzie możliwość odniesienia się, w bezpośredniej rozmowie, do tych wypowiedzi.
Z poważaniem,
Miroslav Kozlovski
Prezes Zarządu, Dyrektor Naczelny"
Kurczaki, może jednak coś w końcu ruszą z tą akwizycją? Nie wierzę, akurat dzisiaj musi być Prima a prilis ... Lecz chyba by sobie nie robił jaj z akcjonariuszy na stronie spółki? Mi to wygląda na poważne podejście do tematu... Czyżby jednak przyszło nowe do Polnej?