To niuchaj niuchaj tego Karka albo najlepiej weź łap leszczy na patro bo lepiej podobno na to nazwisko biorą. A na powaznie - jestem tutaj dość długo i sprzedawałem jeszcze smiecia po 2zł i jakbys nie wiedzial to te odpisy były formalnościa z racji takiej że powinno się je robić co rok - czyli zarzad robil zle testy na utrate wartosci aktywow jesli teraz zrobił kilkudziesiecioprocentowy odpis. Kolejna rzecz o ktorej chyba nie wiesz jest taka, że odpisów na utrate wartości nie aktualizuje sie w górę bo to nie jest przeszacowanie tj aktywa finansowe IDMu tylko utrata wartości majątku trwałego. Więc ludziom kitów nie wciskaj. Ujemna wartośc księgowa - daje do myslenia gdyz przypomina mi sie jak analytyk w TVNCNBC naganial na kupno po 30gr argumentujac to ze przy likwidacji ludzie dostana po 10 zł za akcje :) Ehh co za głupek - dostawac kaske za takie bzdety i szukac frajerów :)
Cóż reasumując - wasze magiczne c/wk troche wam sie teraz odświeżyło - po 4 latach od spektakularnego przejecia RAST i RABAT. Przypominam ze wtedy akcjonariusze dali spolce 500mln zł na ten cel - teraz juz tych pieniedzy nie ma, ale za to sa ujemne kapitały własne i upadłość póki co z możliwościa zawarcia układu - podkreślam to Z MOŻLIWOŚCIĄ, bo moim zdaniem tutaj będzie likwidacja jak ta lala. A na restrukturyzacje to oni juz wzieli od ludzi kasy ze hoho ostatnio chyba ze 30mln i ludzie nawet nie maja swoich akcji za ktore zaplacili.
Naganiaj więc na Patro i na Karka jednoczesnie bo przy takiej liczbie argumentów przeciw jeden taki Pan tutaj nie pomoze. I najlepiej zwroc sie do Pana Dawida z PB on ci trzepnie artykulik jak dobrze posmarujesz to moze i na 2-3 stronce :)