Jeruś jakie pytania bankrucie?
Chcesz żeby ci przeczytać co jest w korekcie? Mogę ci przetłumaczyć tylko podaj, która korekta, do którego raportu, czy może zrobiłeś sobie korektę nosa i nie wiesz co tam chirurg zostawił?
Mam ci przeanalizować jakiś punkt raportu? Stać mnie na więcej mogę ci podać analizę całości (generalnie to na tym rzecz polega żeby przeczytać cały raport i wyciągnąć wnioski, cały podręcznik do AT, żeby zrobić AT i przeczytać konstytucję żeby mieć pojęcie jak funkcjonuje państwo, w którym się mieszka)
Jak się łudzisz, że po miesiącach studiów zabłysnąłeś czymś odkrywczym to niestety. Już wszystkie punkty raportu są znane i wycenione. Możesz się teraz żalić i pomstować ale ja nie jestem tu jedynym inwestorem i na twoje nieszczęście nie jedynym, który umie czytać, twoje dodatnie przepływy i zyski zostały zdyskontowane i wynik widzisz. Jak koniecznie potrzebujesz pretekstu żeby spełnić swoje mrzonki o milionach akcji i zacząć wreszcie ten ,skup którym ciągle się odgrażasz w oczekiwaniu na jeszcze lepszą cenę to ci dodam jeszcze kilka:
1. Firma ma adres.
2. Firma płaci regularnie pensje wszystkim swoim pracownikom.
3. Firma ma szerokie plany (wciąż te same od lat, dobrze by było żeby pan joker sięgnął do paru starszych raportów i sobie porównał z czego się dzisiaj cieszy bo z tego samego cieszyły się już całe pokolenia jego poprzedników)
Wystarczy pozytywów, czy szukać dalej?