Dociec prawdy to jedno, a udowodnić że się ma rację to drugie. Jedna wygrana sprawa w sądzie powaliłaby, dotychczasowe wygrane zusu. Z tej prostej przyczyny nikt nie może wygrać.To jest machina do ograbiania, którą uruchomiono w dobie kryzysu państwa i której nikt indywidualnie nie jest w stanie zatrzymać.Znaleziono sposób na zdobycie kasy i to w sposób absolutnie bezwzględny, powstaje zatem pytanie czy dalsze wałkowanie bez końca ustaw komukolwiek jest w stanie pomóc? Nikt tu nie mówi o składaniu broni,tylko o podjęciu konkretnych działań.Nie wiem kto czekał na dalsze wypowiedzi inspektora zusu, bo ja nie.Mądrości zusowskich to ja się już nasłuchałem i naczytałem, a z tymi "ludźmi" brzydzę się rozmawiać.
Ich niekompetencja i arogancja w stosunku do płatnika jest porażająca w każdym zakątku kraju.Mam wątpliwości czy inspektor odwiedził to forum w celu niesienia pomocy, raczej chciał się wyżyć na ofiarach systemu i udowodnić im rzekomą winę, za to co się dzieje.
To forum udowodniło nie tylko racje przedsiebiorców, ale też bezradnośc przeciętnego obywatela wobec bezprawia. Udowodniło że tak naprawdę to obywateli nie chroni nic, ani konstytucja ani prawo zapisane w ustawach oraz to, że urzędnik w tym kraju może dowolnie zinterpretować każdą ustawę i czuć sie bezkarnie.