Cieszę się, że to forum trwa.Jestem jedną z was.Zbliża się i mój czas na spotkanie z "niezawisłym" sądem.Wiele się od was dowiedziałam.Co prawda wiedza ta jest jeszcze nieuporządkowana,mam za mało czasu, żeby posiedzieć przy komputerze i przeczytać wszystko porządnie i dołożyć mądrą cegiełkę.Dziękuję tym wszystkim, którzy tak jak Gosia, Walter, Thoruńczyk itd.poświęcili tyle czasu na wyszukiwanie różnych materiałów,a co najważniejsze na ich analizę,rozkładanie na czynniki pierwsze, bo uważam,że to ma sens.
Zanim wysnuję własne spostrzeżenia, chciałabym dowiedzieć się,na jakim etapie jest rozpracowana przez forumowiczów "ciągłość",na którą ZUS się powołuje.Chyba Gosia wspominała coś o "ciągłości"w kontekście wpisu do ewidencji,ktoś inny cytował bodajże Odachowskiego.ZUS standartowo powołując się na odpowiednie ustawy normujące działalność gospodarczą,neguje możliwość czasowego zaprzestania wykonywania działalności gospodarczej,a przecież w wydziale ewidencji gospodarczej wyraźnie mi mówiono, że mogę to zrobić i żadnych papierów nie składam, czy to w formie zmian ,czy też oświadczenia.
Czy ktoś z was był w wydz. ewid.dział.gosp.i próbował otrzymać takie potwierdzenie w formie pisemnej?Gosia, ty jesteś bardzo aktywną osobą, o ile dobrze pamiętam chodzisz na rozprawy itp. czy wiesz coś na ten temat.Odpwiedzcie, albo podajcie numery stron, na których temat "ciągłośći" był przerabiany.
Pozdrawiam