Ad.Thoruńczyk
Mam cały czas I instancję od 2004 roku.Ale prawdopodobnie w kwietniu będzie wyrok ,Sąd zobowiązał mnie do złożenia wszystkich wyjaśnień właśnie do kwietnia. Odbyło się kilka spraw ,na których składałem różne wnioski m.inn. o wyjaśnienia pojęcia gotowości , ustosunnkowania się do możliwości wyrejestrowywania się / na stronie ZUS/z ważnych powodów,poęcia nagminności itp. Na żadne z tych pytań złożonych na piśmie odpowiedzi nie otrzymałem , zostałem poinformowany ,ze Sąd bada tylko czy Decyzja jest słuszna /naruszenie prawa przy wydawaniu Decyzji Sądu również nie interesuje , bo to ponoć może dopiero Sąd Apelacyjny/.Jestem przekonany że przegram , ale 2 lata walczyłem/ ZUS wstrzymał mi wypłatę chorobowego do czasu zakończenia sprawy przed sadami/
Wystąpię o uzasadnienie na piśmie i oczywiście złoże odwołanie, a potem zobaczę bo na kasację mnie nie stać. Myślę o zaskarżeniu Decyzji do NSA , ale tam się czeka 2 lata na sprawę i też trzeba płacić.
Planuję na ostatniej sprawie złożyć pismo -rzekę do poczytania sądowi , zanim wyda wyrok - to może mi pomóc w apelacji , bo na pewno nikt się do tego pisma w wyroku nie odniesie.