Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Ad."....Minister Zybała: I poproszę o dane na temat tych historii i na pewno to zostanie wyprostowane ku zadowoleniu...."

Chle,chle,chle.....to nie minister,to rzecznik prasowy.....

Chce Pan złożyć skargę,he ??? powiedziała panienka spod nr.022 6611134. Ano....rzekłem zbulwersowany.Proszę bardzo,proszę bardzo rzecze na to panienka;

Ministerstwo Pracy i Polityki Spopłecznej,00-513 W-wa,ul.Nowogrodzka 1/3.
e-mail : info@mps.gov.pl

Obym się nie przesłyszał,czy to nie była uliczka ciemnogrodzka....
Nie mniej wysyłam e-mail i pismo od jednej osoby o treści:

xxxxxxxxx xxxxxxx Piła,dn.27.12.2005r.
Uxxxxxxxxxxxx
64-920 Piła

tel.:607292050
e-mail tap331@wp.pl

Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej
ul.Nowogrodzka 1/3.
00-513 W-wa.

Pan Zybała redaktorowi Weiss powiedział :"...Pan Zybała: I poproszę o dane na temat tych historii i na pewno to zostanie wyprostowane ku zadowoleniu..."

Brzmi to zachecająco i zarazem niewiarygodnie,że nie wie co się dzieje za przyczyną podległej jednostki. W olbrzymim skrócie moja historia:

Prowadzę 1 osobową działalność od 20 lat.
Zgodnie z informacją w poradniku ZUS-u głoszoną także w internecie (ostatnio w popłochu zniknęła – tzw. uaktualnienie ZUS-u ) czasowo zaprzestawałem działalności gospodarczej zgłaszając to na obowiazujących drukach podając żądane przez ZUS kody w przypadku zaprzestania.
Niedowierzając tej firmie od czasu do czasu występowałem o zaświadczenia i z innymi pismami czy nie zalegam ze składkami.
Kontrolowano mnie chyba z cztery razy.
I wszystko w jak najlepszym porzadku.
Aż tu nagle w wyniku kontroli pod koniec 2003r nie postawiwszy mnie zarzutów w protokóle z kontroli otrzymałem decyzję z której się dowiedziałem, że mam zapłacić 60 tyś.zł tytułem składek za okresy zaprzestawania działalności gospodarczej od 1999r. Zdumienie i wściekłość przepełniająca mnie to mało by określić uczucie które mnie ogarnia. Będę robił wszystko co możliwe by odzyskać składki z odsetkami od początków mojej kariery pracowniczej. Myślę , że perspektywy w związku z otwarciem się Polski na Europę są.
Jeszcze teraz jednak piszę do Pana by Pan zbadał tą sprawę i wyprostował ku zadowoleniu. Posiadam cały komplet dokumentów.

xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Pozdrawiam Walter.