Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

1) W wielu rozważaniach staram się postawic w pozycji tego, który mnie gnębi. Na zasadzie "co mi zrobisz jak mnie złapiesz" oraz czy będziesz miał mnie za co złapać.
2) Moja prośba o przeczytanie definicji, to chęć zwrócenia uwagi także na słowo "zarobkowa". A jak zarobkowa to związana z wszelkimi czynnościami związanymi z tym słowem.
3) Nie chodzi o rozpoczynanie wszystkiego od nowa, ale o znalezienie wszelkich możliwych, prawdziwych lub nie, zdarzeń, które mogą zaszkodzić.
4) I nie dałaś mi konkretnej odpowiedzi czy wypisywanie rachunków czy faktur mieści się w pojęciu wykonywania działalności ( czytaj: każdej ) Czy mam wysnuć wniosek, że wykonuję działalność tylko i wyłącznie wtedy gdy świadczę np. usługi i wykonuję czynności związane tylko i wyłącznie z tą usługą, a rachunki i faktury obciążające klienta mogę wystawić nawet wtedy gdy zgłosiłem zaprzestanie wykonywania działalności? Ba w tym celu posłużyłem się nawet firmową pieczątką i to jeszcze zawierającą nr regon?

Mam jeszcze parę takich pytań i przykładów na nonsensowność próby oddzielenia działalności od prac biurowych z nią związanych. Zresztą na temat papierków już było dużo napisane.

Przykro mi, ale taki już uparty cap jestem.