D.G. była zawieszana w u.skarbowym"
Zdradź jak to robiłeś będąc "na KPiR".
Nie było to nic nadzwyczajnego składałem NIP-1 w U.S. gdzie jako przyczyne składania tego dokumentu podawałem czasowe zawieszenie D.G. przez oznaczenie odpowiedniego kwadratu, słyszałem że od niedawna wprowadzono tu zmianę w tym że: czynność ta dotyczy podatników na karcie, czego wcześniej nie było, i nikt mnie nie pytał na jakich zasadach się rozliczam.
Zgłaszałem zawieszenia w U.S. dlatego, że musiałem każdą zmianę dotyczącą D.G. zgłaszać składająć NIP-1 bo groziła za to kara, wiem że pisało na ten temat nawet w gazetach, zaraz po wprowadzeniu tego druku.
Dodam że w decyzji jaką otrzymałem zus usiłuje to wykorzystać przeciw mnie bo napisał: "zgłaszanie przerw w D.G. także w U.S. pomimo że nie był pan do tego zobowiązany miało na celu uwiarygodnienie zaprzestań D.G. zgłaszanych w ZUS"- a tego wymagało przecież prawo.
ZUS sprawdzał w U.S. czy zgłaszane przerwy pokrywają się ze sobą między tymi w ZUS i U.S.- naczelnik U.S. ptwierdził okresy zgłoszonych
zawieszeń.
Dalej ZUS sypie z rękawa ustawami, które mają mi wyjaśnić czym jest D.G.
itp. bzdury oraz że posiadam aktualny wpis do ewidencji D.G. i że w wyniku przeprowadzonego postępowania stwierdza, że podlegam ubezpieczeniom w okresach przerw które miały miejsce w latach 2000-2004.