Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Łatwo zostać miliarderem

Dnia 2025-04-27 o godz. 00:13 ~ele napisał(a):
> Naprawdę szkoda, że zamiast merytorycznie przedyskutować kwestie, które dotyczą przyszłości Elektrimu oraz bezpieczeństwa naszych oszczędności, niektórzy decydują się na prowokacyjne i osobiste ataki.
I kto to mówi? przedstawiciel grupy, która nieustannie mnie atakuje i fałszywie oskarża o jakąś rzekomą kradzież, oszustwa i malwersacje - naprawdę daruj Pan sobie te wywody o prowokacjach i osobistych atakach, bo kto tutaj kogo ataktuje widać praktycznie w każdym wpisie na tym forum.

Inwestycje, w które wierzyliśmy, opierały się nie tylko na obietnicach spektakularnych zysków, ale przede wszystkim na nadziei na uczciwe i transparentne zarządzanie spółką. Dla wielu drobnych akcjonariuszy, którzy przez lata powierzali swoje ciężko zarobione środki, kluczowe jest nie tyle to, ile ktoś miał szansę „wyjść z twarzą”, lecz to, czy w zarządzaniu Elektrimem znajdzie się miejsce na rzetelność i odpowiedzialność.
Już nie raz tutaj mówiłem, w tym kraju jest wolność wyznania, a mnie nie interesuje kto w co wierzy i kto na co liczył. W co Państwo wierzyliście, nadal wierzycie, na co liczycie i kto tam Wam coś obiecał to w zasadzie Wasz problem, nie mój. Macie prawo sobie tam wierzyć, czy bardziej uroić: że Elektrim to był jakiś bank, Wy kupując akcje to w zasadzie wpłaciliście je na lokatę, bo ktoś Wam kiedyś obiecał spektakularne zyski, a ja stając się akcjonariuszem większościowym stałem się właścicielem tego banku i przejąłem na siebie wszystkie jego zobowiązania. Państwo macie teraz ochotę rozwiązać lokatę i wypłacić pieniądze z zyskiem który Wam kiedyś ktoś obiecał, a ja jako właściciel mam obowiązek Wam to życzenie spełnić. Tak jak pisałem, macie prawo wierzyć w te swoje urojenia że to tak ma działać, ale to tylko i wyłącznie Wasz problem, nie mój. Ja wiem że GPW działa zupełnie inaczej.

> Zachęcam do wspólnej, merytorycznej debaty, opartej na faktach
Debata na faktach ma sens tylko wtedy, jak strony akceptują te fakty, nie zależnie od tego czy im się te fakty podobają, czy nie. Debata w której jedna strona przyjmuje tylko te fakty które są zgodne z ich oczekiwaniami, a inne odrzuca bez żadnej postawy , nie ma żadnego sensu. Dlatego zachęcam już po raz wtóry do zapoznania się na niepodważalnymi faktami: https://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=B8JJPD 
Dopiero jak przestaniecie ze swojej wiadomości wypierać istnienie tego dokumentu, jego zapisów, oraz przede wszystkim tego, jakie ja mam w gruncie rzeczy wobec Was obowiązki, być może otworzy się pole do jakiejś dyskusji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELEKTRIM 0,98% 6,01 2008-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.