Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,50 zł , zmiana od tamtej pory: -31,40%

Re: Kupiłem 17000

Nie wiem do kogo pytania, ale może do mnie, pozwolę sobie odpowiedzieć od siebie.

Hehe to ile zarobiłeś ?
To nic nie wnosi ile kto zarobił, ale dobrze, na aktualnie sprzedanych wg FIFO jestem na małym minusie, ale potencjalnie mam mnóstwo praw poboru, jeśli uda się zakup to akcje nawet po 15-16 groszy dadzą niezły zysk.

Ty widzę piszesz że nie ma być emisji. Dlaczego? Poddawałem w wątpliwość czy dojdzie do emisji, ale nigdzie nie pisałem, że jej nie będzie. Nadal uważam, że jest zdecydowanie większa szansa, że emisja będzie. Gdyby władza się nie zmieniła to emisja będzie prawie na 100%, ze względów choćby prawnych. Ale prawie to też nie 100%. Natomiast jakby władza się zmieniła i była inna koncepcja dokapitalizowania, to spokojnie bez negatywnych skutków prawnych nowy zarząd mógłby tej emisji nie przeprowadzić. Jakby się komuś udało tanio przejąć to by mógł to zrobić. Dlatego kurs nie zjechał do np. 20 groszy, bo wtedy wycena spółki to byłoby 2 mln, czyli w cenie luksusowego samochodu można by przejąć perspektywiczną spółkę. Jak dojdzie do emisji to wtedy kurs zjedzie, to jest oczywiste, pytanie do ilu. Ale dopóki nie ma emisji, to nie ma nowych akcji i gramy po staremu. Czyli nie wykluczone, że będą jeszcze duże rajdy nawet i ponad 1zł. Ale może nie być, bo to zależy jaki jest akcjonariat i czy znajdzie się chętny do przejęcia i zrobienia numer bez emisji. Gdyby to była jakaś duża spółka, gdzie nie byłoby wątpliwości co do emisji to ten kurs by spadł od razu.

Kto wg. Ciebie walczy o przejęcie władzy ? To dowiemy się jak będzie komunikat o kupnie/sprzedaży.

Niedawno dwóch największych miało łącznie ponad 50 %. PC Guard prawie na pewno sie nie liczy 
Ile mają teraz każdy wie. No właśnie nie wie, bo był duży wolumen obrotu i akcjonariat mógł się przetasować. Oddali władze w tak perspektywicznej spółce ? Kto oddał? Nie masz pojęcia jakie były transakcje, kto co sprzedawał i kupował. To jest gra giełdowa. Ktoś mógł kupować, potem sprzedawać, zaraz zacznie znowu kupować - ostatecznie może mieć znacznie wiecej, co nie znaczy, że w międzyczasie nie kupował. Będą komunikaty to będzie wiadomo, nie ma co spekulować.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILISYS 1,30% 0,31 2026-02-06 16:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.