Chłopaki widzę nie odpuszczajcie ani w Sylwestra, ani w Święto, ani w weekend. Strasznie Was ciśnie o te akcje! :) Zwrócę tylko uwagę na koszty sal chirurgicznych (mniej lub bardziej wymyślone z sufitu), ale tak - koszt sali (sali, zespołu operacyjnego, etc) jest b.istotny i zależny stricte od czasu trwania zabiegu i CoolCryo to uwzględnia, w tym uwzględnia - tu UWAGA bo nikt nigdy o tym nie mówił na forum, a kiedyś o tym mówione było w kontekście rynków docelowych dla CC - ceny elementów jednorazowych urządzenia CoolCryo, które to elementy są utylizowane po zabiegu, bo są też takowe. Wiadomym też jest że CC nie zagospodarowuje całości pacjentów z migotaniem (dużo więcej zagospodaruje w Europie niż w USA, choć miejsce znajdzie na obu kontynentach), a tylko te najcięższe przypadki, a więc jakąś cząstkę (szacuje na 10, noooo góra 15%), ale to nie zmienia faktu że są tacy pacjenci, wymagający noża chirurgicznego. I teraz - jeśli na rynku będzie 5 podmiotów z doskonałymi urządzeniami PFA, ale żaden z podmiotów nie będzie miał kompletnego portfolio (lub z częściowo mocno przestarzałym portfolio, tu myślę o Medtronicu i Atriacure w wiadomym kontekście) do leczenia migotania przedsionków czy zamykania uszka, i wejdzie jeden podmiot z całym asortymentem (tu jest jeszcze kwestia farmakologii, ale to oddzielny i nie dotyczący Nas temat, choć też do wykorzystania przez takich nagonów jak Wy, więc łapcie), to zgadnijcie który z nich będzie miał popyt na swoje sprzęty? A cena? Tak samo jak z zaawansowaniem technologicznym - CC jest bardziej zaawansowany niż AC, ale potencjalną wartość będzie miał mniejszą bo decydować będzie popyt na produkt. Tak samo tu - zapotrzebowanie może być minimalne na zabiegi ablacji chirurgicznej (przyjmijmy 5%), ale dla kupca, aby dopiąć paletę swoich produktów dla szpitali i "wykosić" tym samym konkurencję od PFA z rynku, kwota za CC czy AC będzie sprawą trzeciorzędną. Pięknie to opisał ssss!
P.s. Czym bardziej więc "martwicie się" o nieswoją inwestycje, tym bardziej nabieram przekonania że dobrze wybrałem. Niedługo będzie wszystko wiadomo, a czym bliżej finału tym wycie o nasze akcje powinno narastać (na arkuszu zleceń też będą szaleć! Gwarantuję!). Każdy zrobi jak uważa, nie namawiam, macie zdanie takie i takie, ale trochę głupio byłoby zostać bez akcji przed samym finałem, zwłaszcza po tylu latach czekania. Pozdrawiam