Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  472,50 zł , zmiana od tamtej pory: 97,04%

Re: KĘTY REALNIE

Dnia 2023-01-13 o godz. 09:07 ~Kret napisał(a):
> Ja tak jak pisałem staram się wchodzić tam gdzie są wezwania przejęcia uważam że wtedy dopiero mniejszościowy jest na dobrej pozycji jak ktoś chce od nich kupić. W rokujące wezwania wchodzę nie ma żadnego ryzyka straty. Pcm Berling i wiele innych gdzie były wezwania i cenę podnoszono o 20 50 czy prawie 100 procent dają zarobić nie stanowią żadnego ryzyka. Kilka razy straciłem po 1 2 3 procent bo czasem trzeba kupić wyżej niż cena wezwania. A na Ropczycach musiałem zostać już bo i porozumienie tego wymagało i płacą dywidendę jest ok w tym roku nawet zaliczka sam wiesz. I tyle taka moja nisza rzadko kupuje coś innego bo giełda to ryzyko . Spekulacyjnie czasem albo mam takie swoje drobne pomysły na arbitraż na malutka skalę . Dlatego też o tym alumetalu wspomniałem a Kęty jako podmiot porównawczy ile powinna kosztować spółka o choćby przybliżonych parametrach i to mi uświadamia że tam dają za mało i będzie jakiś dodatek .

a to ciekawa strategia. Ja kupuję na longa z myślą o dywidendach na IKE/IKZE. Im bardziej prosty i samoobsługowy portfel będę miał tym lepiej. Kasa ma sięzgadzać, a nie godziny poświęcone :). Na razie nie narzekam.
Idealnie nie chciałbym sprzedawać, ale większościowi mają to gdzieś (PCM/BERLING) :).

Ja na Ropczyce wszedłem pomimo - bójek z zarządem, a ty w sumie żeby na tym zarobić :).
Ciekawe.

Wracają do Kęty Alumetal, to Kęty jak się uda to kupię i zapomnę, a Alumetal kupię i zaraz mi może zabiorą :P.
Wybieram Kęty z tej parki :).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KETY 1,07% 1 039,00 2026-02-06 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.