Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  476,50 zł , zmiana od tamtej pory: 95,38%

Re: KĘTY REALNIE

No właśnie wszystko zależy kto ma jaką strategie inwestowania. Np Kęty jeśli kupujesz na lata dla dywidendy to bardzo dobra spółka kupujesz zostawiasz bierzesz dywidendę i mało obchodzi Cię czy kosztuje 350 zł czy 600 bo nie musisz sprzedawać jeśli wycena jest niższa będzie kiedyś wyższa i można wtedy sprzedać. W Kętach podoba mi się akcji akcjonariat . Widziałem już wiele kombinowania tych naszych lokalnych Polskich hochsztaplerów wezwania , programy motywacyjne , nawet goście jacht potrafią sobie kupic za kilkadziesiąt milionów i powiedziec że to jest mu potrzebne do rozmów z klientami . Robią skupy za pieniądze spółki a potem te akcję zaliczają sobie jako kontrolowane przez nich bo są większościowym jest mnóstwo przykładów takich akcji to jest plaga dlatego staram się trzymać z daleka od takich spółek podoba mi się tak jak tutaj nikt póki co nie jest w stanie zdołować spółki i każdy ma interes w dobrej wycenie i w dobrej dywidendzie. I te spółki zawsze będą wyceniane wyżej niż podobne spółki z branży ale z jakimś dziwnym właścicielem. No a druga strategia to trochę na krótszy okres czasu jak chce się coś działać zmieniać kupować a nie kupić i zakopać. Tak o alumetal chodziło. Tak będzie wezwanie próba przejęcia ale to działa tak że nie ma ryzyka straty bo są te średnie z ostatnich miesięcy i właściwie nie ma opcji żeby stracić można co najwyżej nie zarobić. Ale przy takim przejęciu jest bardzo prawdopodobne że nie skończy się na tej cenie bo w końcu to przejęcie i premia i fakt że głównie fundusze są w akcjonariacie scenariuszy jest dużo ale nie ma negatywnego co najwyżej neutralny. Może się stać wiele . Owszem jeśli przejęcie dojdzie do skutku i będą mieć więcej niż 50 procent to ja wychodzę zgodnie z zasadą że nie wierzę większościowym co drugi będzie oszukiwał bo ma takie możliwości.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KETY 1,07% 1 039,00 2026-02-06 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.