W związku z nazwiskiem Kawczyński, mnóstwo artykułów jest usunietych przez moderatora opera, ale znalazłem artykuł z lutego tego roku, gdzie sprawa Hawe jest już ujawniana ale jakoś nie było do tej informacji wtedy dostępu, ja nie znałem tego artykułu?
http://rpkom.pl/artykul/1256124.html
Zdumiewa mnie w tym artykule obecnośc nazwiska Makuć, który od poczatku został wyznaczony na zarządcę sanacyjnego? Mam watpliwości, czy w takiej sytuacji działał on w naszym interesie, czy sąd wyznaczając go na zarzącę sanacyjnego, zdawał sobie sprawę, że jest on przedstawicielem pana Kawczyńskiego, którego nie bardzo interesuje los akcjonariuszy i mógł działac na szkodę, obniżenie wartości spółki w celu wrogiego przejęcia tzw. bankruta przez jego mentora, albo innego zainteresowanego tysiącami kilometrów sieci światłowodowej komórkowca, w tle Orange albo Mobile za przysłowiowe złotowkę? Wydaje mi się, że pan Makuć, to podręcznikowa sprzeczność interesów? Pomijam tutaj wcześniejsze wydarzenia, powody, dla których Hawe zmuszono do sprzedaży obligacji i wywołania tej całej awantury?