Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: Język uśmiechniętego premiera

Chwila nieuwagi i giniesz. Pocisk Kremla jest groźny dla samych Rosjan
Rosja używa do ataków na Ukrainę szeroką gamę pocisków manewrujących, wśród których znajdziemy także arsenał wywodzący się jeszcze z czasów zimnej wojny. Jak ujawnia ukraiński maj. Ołeksij Hetman, jeden z takich pocisków stanowi też spore zagrożenie dla samych Rosjan, a szczególnie dla osób z obsługi naziemnej.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/chwila-nieuwagi-i-giniesz-pocisk-kremla-jest-grozny-dla-samych-rosjan/2jzcpz7

Czystka w Chinach. 5 generałów i ministrowie wyrzuceni z parlamentu
Pięciu generałów i czterech innych wysokich rangą oficerów zostało usuniętych z parlamentu Chin – poinformowały w czwartek państwowe media. Decyzja o pozbawieniu mandatów łącznie dziewięciu wojskowych zapadła tuż przed kluczową, coroczną sesją polityczną w Pekinie.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Czystka-w-Chinach-5-generalow-i-ministrowie-wyrzuceni-z-parlamentu-9089806.html

Dnia 2026-02-25 o godz. 20:47 ~Dewajtis napisał(a):
> >>spieprzaj dziadu<<
> >
> > Słowa wypowiedziane face to face, nie w mediach, nie na całą Polskę, nie do szerokiej rzeszy odbiorców. Wypowiedź sprowokowana zachowaniem adwersarza.
> >
> > >>Nie bać Tuska!<<
> >
> > To kulturalna parafraza wulgarnego wcześniej wymyślonego i na potęgę używanego przez serduszkowców J...ć PiS!

różnica miedzy nami polega na tym że ja nigdy nie byłem w PZPR - choć zmuszano ,miałem niższą pensję , ci co byli mieli co najmniej II grupy wyższe wynagrodzenie , byłem ogólnie gorzej traktowany. Pracowałem na montażu , eksporcie , nie jeden dzień w m-cu 16 godz.Jeden z pierwszych w mojej grupie wpisałem się do Solidarności i nikt mi propagandy komunistycznej nie wcisnął jak tobie.
Po czym to wnioskuję - przez ciebie przemawia cala propaganda Pisu , pisu który dążył do obalenia demokracji , wyjścia z UE , strasząc Niemcami i zasłaniając się kościołem. I co osiągnął , coraz mniej ludzi chodzi do kościoła bo chciał zawładnąć wszystkim do czego nie przyłożył ręki , nawet Solidarność.
Twoje tłumaczenie to dokładnie to co robią kacapy , na Ukrainie jest zle ale nie widzą u siebie katastrofy , nie widzą że Ukrainę popiera cały zachód a kto popiera kacapa? NIKT. Z nimi robią tylko interesy i nie na ich korzyść.
Tak jak ty - "nie na całą Polskę" "Nie Bać ... itd. Skończ z programem takim jak sztuczny twór "Republika" bo pierze ci mózg jak putin dzieciom.
O ile marionetka zawetuje SAFE - którą następny pajac jak Błaszczak chwalił przed , to teraz niech lepiej nie niszczy całego zła jakim jest pis , bo to już będzie próg wyborczy. Kaczyński już swoje lata ma a zastępcy to przestępcy.