nie jest tak żle - to po pierwsze - jeszcze dwa miesiące temu obroty były kilka - kilkanaście tysięcy na sesję - teraz średnia z III kwartału na oko powyżej 250k.
To poziom jaki zaczyna interesować instytucje, których tu wyraźnie brakuje - w końcu to ich konkurent.Sam inwestuje, tyle że na rynku niepublicznym a wychodzi głównie przez upublicznienie właśnie.
Po drugie chyba wielu zapomniało co w tej spółce piszczy a powinno mocno ryczeć - to ich aktywa , wszystkie poza spółkami z GPW w księgach stoją po cenie zakupu - np taki Selbud Inwestycje to jakieś kilkanaście tysięcy, Majerowicz czy Marleź - podobnie a już o Semaxie nie wspomnę - te 6 stów zł to chyba będzie rekord wśród VC jeśli ich uratują, a wygląda to coracz lepiej
Tak sobie policzyłem - jeśli Vabbi - ten outlet robił koło 100 mln i oni to odtworzą, co wydaje się realne jeśli dogadają się z dostawcami, to SI powinno dołożyć kasy na obrót i ...firma powinna mieć z 15% - 20% rentowności brutto w takiej specjalnej - outletowej branży, Niedawno w PB była informacja że w całej odzieżówce ruch w dół w obrotach a w outletach mocno,,, w góre, i to paręnaście procent.
Dla mnie więc ten ich pakiet to jakieś 50 - 60 mln wartości za 2 -3 lata, a może i wcześniej
Do tego cała masa innych aktywów, wreszcie ten kawałek pod port kolejowy w Dorohusku. Ostatnio Kulczyk coś takiego za parędziesiąt czy sto milionów kupił koło granicy z Kaliningradem....
Myślę że mało kto szpera po ich stronie czy komunikatach a o prospekcie nie wspominam nawet
pozdrawiam wytrwałych i cierpliwych
Krzycho