Dnia 2009-07-03 o godz. 16:30 ~Arturo napisał(a):
> nich ktoś mi powie - o co tu chodzi ? w ciągu dnia na -12%
> a na koniec +1,5 ???
i koncówka na sporym obrocie
zznowu
> wyciągeie na zasypanie z poziomu wyżej ??
bo zgadzam się,
> że cztery ostatnie sesje to byłe niezła realziacja zysków
a
> co się dziś działo ? desperaci wywalali czy ostrożni ?
> wyciągną na 4,3 - 4,4 i znów pozypią ??
trochę akcji się
> przewaliło przez te cztery ostatnie sesje
Zdaje sie ze mamy powtorke z grudnia, wielki up - pozbywanie sie akcji - zjazd , potem kolejny juz mniejszy up - pozbycie sie kolejnych akcji - tych co pozostaly i pozniej juz tylko spadek i znowu odbieranie na niskich poziomach miesiacami . Szczerze mowiac to ktos sie spieszy z tym wywalaniem , chyba chce oproznic portfel przed zjazdem na szerokim ... Poza tym nie ma zadnych racjonalnych przeslanek do wzrostow tego poziomu - ja bym obstawial konsolidacje na poziomie 3,2 zl po czym spadek na poziom 2,60 - jesli ktos zna jakies fakty ktore mogly wplynac na tak duzy wzrost to z checia wyslucham - ja przeanalizowal wszystkie dane i infa i niestety nie widze zadnego racjonalnego wytlumaczenia dla wzrostu do takiego poziomu - wg. mnie czysta pompka pod pozbywanie sie akcji... W obecnej sytuacji bardzo ryzykowne jest wchodzenie na takim poziomie w papier , mozna zostac z nim na kolejne 6 miesiecy w oczekiwaniu na odebranie tego co sie zainwestuje... - lepiej poczekac z tydzien i zobaczyc co sie wyklaruje - jesli przebije poziom 3,4 to i spadnie do poziomu 2,4- 2,6. Teraz tylko ostroznosc , lub ewentualnie gra na DT z mala dawka adrenaliny i ryzyka ...Dzisiaj ktos umiejetnie pozbywal sie akcji - widac bylo ze podczas stawiania na kupnie wiekszego pakietu o kilka groszy mniej niz aktualna cena - wzbudzal zainteresowanie kupujacych pozbywajac sie w tym czasie swojego pakietu - po czym nagle zlecenie kupna ginelo i pojawialo sie na jeszcze nizszym poziomie . Chyba spora czesc ludzi dzisiaj dala sie ubrac ,a przeciez nie wystarczy ze ktos napisze na forum - bedzie roslo i roslo - niech taki ktos poda argumenty dlaczego bedzie roslo ??? Chyba tylko dlatego ze ktos sie chce pozbyc duzego pakietu przed kolejnym zjazdem - przeciez wiadomo ze ida wakacje - gielda zamiera -obroty spadaja - spadki na szerokim spadki na skyline... Bzdura jest pisanie ze akcje wzrosna do poziomu 6-7 zl - zauwazcie ze nawet w hossie kiedy spolka miala pelno zlecen , akcje ktore posiada w swoim portfelu rosly - wartosc spolki rosla - i kosztowala 9 zl w czasie prosperity- przy czym poziom ogolny ksztaltowal sie przy cenie 6- 7 zl - wiec moje pytanie drodzy marzyciele i wrozbici - skad taki pomysl ze w bessie i przy braku zamowiem - cena ma bys taka jak za czasow hossy ???? I prosze o wpisy tylko od osob portafiacych rozmawiac merytorycznie- wpisy typu wzrosnie bo ma wzrosnac sa bez sensu......