Dnia 2025-07-12 o godz. 10:29 ~MQ747 napisał(a):
> Tak, wiem będą super zarządzać i inwestować, jak przez 8 lat rządów. Jednak super kondycja spółek skarbu państwa i świetne nimi kierowanie nie przekładało się na wzrost kursu. Nie wiem czemu. Ja na tą zmianę patrzę z nadzieją. Będą podwyżki pensji o kilkanaście % rocznie, może wyżej, waloryzacja programów socjalnych, kwota wolna 60 tys, dla osób z dwójką dzieci 140 tys. To napędzi PKB i zwiększy konkurencyjność naszej gospodarki. Co do kursu, mimo wszystko przez 8 lat poza pojedynczymi wybiciami, szału nie było, pozostaje zagadką dlaczego. Znasz odpowiedź? Układ lewactwa, działanie na szkodę Polski?
Nie chodzi tylko o kurs przecież. Tu chodzi o samo istnienie KGHM. Przestępcza szajka wpuściła do Polski konkurencję dla KGHM. Konkurencja ta będzie niszczyć naszą spółkę. Podkupować pracowników i specjalistów, konkurować na giełdzie, odciągając inwestorów, stosując czarny PR mający w efekcie dać możliwośc przejęcia polskiego konkurenta. To jest jawna zdrada polskich interesów. Powrót do władzy PiSu ma zapewnić ograniczenie przynajmniej, możliwości działania zdrajców. Bo przecież te wszystkie teksty o tym, ze PiS jest autorytarny i niedemokratyczny, nałeży między bajki włożyć. Autorytarna i niedemokratyczna jest obecna szajka. Należy też skończyć z bajkami, że obecne elity sędziowskie i prawnicze są "niezależne". Normalnie śmiech na sali. To są elity wychowane w PRL-u, gdzie w konstytucj był zapis o "przewodniej roli PZPR i o "wiecznej przyjaźni ze Związkiem Radzieckim". O prawdziwej demokracji nie mają przecież zielonego pojęcia! To PiS wprowadził w Polsce realną demokrację, odsuwając od koryta komuchów przyzwyczajonych do dyktatury (tzw. "dyktatury proletatriatu") i do poddaństwa wobec obcego mocarstwa. (Jak zabrakło Związku Radzieckiego, to przerzucili się na Unię Europejską). Nie udało się tylko dokończyć reformy w sądownictwie. Ale miejmy nadzieję, że teraz się uda!