(...)Kiedy MAP ujawni tą wycenę o której tyle piszesz a rzekomo prezes nic o nie nie wie , chyba ktoś to zrobił za poprzedników?A może tak się "zabezpieczyli" poprzednicy? Czemu nikt jej nie ujawnią. Gdzie MAP - pisałeś do nich?(...)
-ja pisałem w tej sprawie do MAP,a Ty?Może zamiast wymagać działań tylko od GG zróbmy coś z własnej inicjatywy,jako akcjonariusze Energi?Treści utajnionej przez Sasina wyceny nie znamy,ale znamy cenę 8,35 zł i możemy obliczyć parametry ceny za jaką udziały skarbu państwa w Energi zostały sprzedane do Orlenu..Fakty są takie,w 13' ówczesny SP(dzisiejszy MAP)mniejszoścowy pakiet ok. 32% akcji Energi sprzedał Nam(indywidualnym akcjonariuszom),Ofe,Tfi w cenie 17 zł, co odpowiadało ówczesnej 4,5 x ebitda Energi,7 lat póżniej ten sam SP/MAP,tylko pod kierownictwem innej partii po latach szmacenia Energi,decyzji na szkodę spółki itd,sprzedaje większościowy pakiet należcch do skarbu państwa akcji za 8,35 zł,czyli za 1,7 x ówczesna ebitda Energi.Przecież ten wielomiliardowy"wałek" na Naszą szkodę widać gołym okiem,dlatego uważam,że "utajniona" wycena nie mogła opiewać na 8,35 zł,bo żaden odrobinę niezależny doradca MAP,nie zdecydowałby się wycenić funkcjonującąj/zarabiającej spółki poniżej ceny złomu.z jej aktywów.
Ja,prośbę do MAP o odtajnienie wyceny Energi wysłałem 9.IX,na adres
map@map.gov.pl
może gdy podobne prośby/żądania wyśle zdecydowanie więcej z Nas-zareagują?