Panie Waldku
Ma Pan rację jeśli chodzi o wysłuchanie racji innych użytkowników i zawsze tak robię w wielu rzeczach lecz sam wyciągam wnioski. Co do AT to proszę posłuchać Rafała Zaorskiego - polecam:
https://www.youtube.com/channel/UCwLPCq8JoSxtkErN-YVcL_Q
AT można stosować do dużych spółek, gdzie grają duzi inwestorzy i stosują jakieś przyjęte zasady, reguły. W małych niestety to tak nie działa. W przypadku Elzaba wrzucę 2 mln i AT mam w dup...
Twoje podejście to raczej gra - szukasz dołków i górek, spadających noży - zapewne się już skaleczyłeś stąd ta ciągłą niepotrzebna konwersacja. Przedstawiasz swoje racje ktoś to łyka lub nie - jego problem. Reszta inwestuje. Widzi potencjał tego co będzie. Widziało to co się stało w 2013 i 2014 roku, widzieli wtedy kurs - liczą na powtórkę. Historia lub się powtarzać. Ja w 2013 miałem Elzaba, kupiłem po 3,5 sprzedałem po 6 zł zadowolony z sukcesu - co rynek potem zrobił - 18 zł no cóż, wiele rzeczy jest nie do przewidzenia.
Ja tylko liczę, że odsprzedam Ci (lub innym) akcje elzaba po ok 15 zł (tak abyś też coś mógł zarobić stosując AT licząc na pobicie górek 18 zł) jak podadzą wyniki po 2q21. Wtedy uwierzysz, kupisz a ja się scashuje. Na tym polega inwetsowanie kupujesz przyszłość sprzedajesz teraźniejszość - wynik.