Istotnie jest sporo spółek ciekawych. Jest ich aż za dużo:)))) Dlatego sztuka jest wyselekcjonowac te własciwe. Jedną z metod jest oczywiście C/Z ale to nie wszystko.... Moim zdaniem brakuje miejsca gdzie można merytorycznie podyskutowac o wybranych spółkach i uzupełnic swoje spostrzezenia i analizy. Tu za częśto spotyka się wpisy o "milionowych zyskach" a za rzadko uwagi krytyczne.
Jeszcze nie zakupiłem BROAD GATE ale mam nadzieję, że to nastąpi już w tej fali spadkowej całego rynku. Jest to rzeczywiście bardzo ciekawa spółka. Inną ciekawą spółką, którą analizowałem jest ONICO - też pachnie produktami ropopochadnymi a ostatnio weszła w tworzywa sztuczne. Co ciekawe ma wypłacic 75% zysku ubiegłorocznego w postaci dywidendy. Ot maleńki zastrzyk gotówki, który nie przełozy sie nawet na spadek kursu akcji. Perspektywy są dobre.
Ponieważ lubię biznesy rodzinne to zakupiłem równiez Hortico - idzie wiosna, otwierają pierwszy SALON we Wrocłwiu i zobaczymy jak potoczą się dalej jej losy. Branża w Polsce kompletnie nieskonsolidowana tak więc przyszłośc może byc ciekawa.
BROADER podał kilka spółek nad którymi i ja kiedyś się pochyliłem i tak np. PHOTON. Tu niestety ale trzeba zobaczyc co robi rząd i jakie podatki obowiązują a szczególnie dopłaty. Z tego co wiem to maja zmniejszyc lub nawet zlikwidowac dopłaty do farm. Wiec dlatego ja wykreśliłem spółke z kręgu zainteresowań.
DIGITAL - też wykreśliłem ale nadal obserwują jej poczynania. Jeśli będzie gdzieś forum dla omówienia analiz poszczególnych spółek to z przyjemnościa tam wejde i o tych, które były lub sa w kręgu zainteresowań coś tam napiszę ...... i zawsze podam czy mam w portfelu czy nie - ponieważ jest to istotne czy się "nagania" czy podaje beznamiętne fakty.