Forum Zakładanie firmy

Re: jak otworzyć pub?

witam czytam te wasze posty i co drugi prawie ten sam lub o podobnym znaczeniu wszyscy pytacie o koncesje skad wziasc pieniadze itp ja juz od kilku lat planuje otwarcie pubu na temat koncesji i zezwolen i pozwolen wiem wszystko mam pomysl lokal na oku o prowadzeniu pubu wiem prawie wszysko z zawodu jestem kelner - barman pracowalem w pubach i restauracjach wiec wiem duzo na ten temat, ale niestety na jedno pytanie nie znam odpowiedzi i tu kieruje pytanie do ludzi majacych juz pub lub mniejszy klub jakie sa koszty remontu od podstaw czylijakas w miare dobra podloga( jakie materialy i ich koszt) sciany (tu moge zaoszczedzic i zostawic gola cegle ale to juz jest oklepane wiec szukam czegos fajnego ewentualnie plyt kar-gip ladnie pomalowane i tu znowu pytanie jaki oszt takich plyt?? ) i najwazniejsze toalety (czyli kadelki pisuary umywalki sedesy ponownie jaki koszt ?? ) oraz elektryka (tu to juz nie mam kompletnie pojecia :) lokal o powierzchni okolo 130 m/k prosze podajcie jakie mniej wiecej moga byc koszty takiego remontu bo w tym temacie to nic nie wiem . Dziekuje i pozdrawiam